• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Αυτό δεν το περιμένατε: Ποιος Έλληνας πολιτικός, είπε ότι νικάει…. “στις ψυχές των ανθρώπων”;

Αυτό δεν το περιμένατε: Ποιος Έλληνας πολιτικός, είπε ότι νικάει…. “στις ψυχές των ανθρώπων”;

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες της Κρήτης ενώ διευκρίνισε ότι όπως η Μεγαλόνησος στέλνει από το 1974 μηνύματα νίκης, έτσι και ο νότος της Ευρώπης θα στείλει το μήνυμα της αλλαγής:

«Από εδώ, το Χουδέτσι απόψε λέμε ότι οι λαοί θα μιλήσουν, όπως στην Ισπανία που επικράτησε το κόκκινο και όχι το βαθύ μπλε ή το μαύρο. Ο νότος της Ευρώπης θα είναι ο μπροστάρης, όπως η Κρήτη είναι ο μπροστάρης των μεγάλων κατακτήσεων και μεγάλων δημοκρατικών αγώνων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

«Το μεγάλο δίλημμα είναι ή να συνεχίσουμε στην ίδια σταθερή πορεία ή να αφήσουμε να μας κυβερνήσει η δυναστεία των off shore».

Αναφορά και στην άνοδο της ακροδεξιάς:

«Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, διότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχει το αυγό του φιδιού. Η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι και εμφανίζεται ως συστημική επιλογή» συμπληρώνοντας ότι αποτελεί κίνδυνο η λαϊκή συντηρητική δεξιά υιοθετώντας την ατζέντα της Ακροδεξιάς, να της δίνει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά.»

«Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Χρειάστηκε να κάνουμε συμβιβασμούς και θυσίες, αλλά καταφέραμε να βγούμε στο ξέφωτο, αφού μετά από 8 χρόνια, βγήκαμε από τα μνημόνια» είπε ο πρωθυπουργός, που σε ότι αφορά την πρόσκληση σε τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε:

« Από το πρώτο βράδυ που ζήτησα τηλεοπτική αναμέτρηση, ο κ. Μητσοτάκης σαν φουριάρικο κατσίκι πήδηξε δεξιά και αριστερά και προσπάθησε να πιαστεί από τα παντελόνια του Πολάκη και να κάνει πρόταση μομφής.

Δεν αναφέρομαι σε ζητήματα ήθους αλλά θέλω να πω ότι ουδείς σε αυτόν τον τόπο, κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος. Δεν θα το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ακόμη και αν έχει ισχυρά μιντιακά συστήματα να τον στηρίζουν. Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει ντιμπέιτ, εμείς θα κάνουμε ντιμπέιτ με το λαό. Θα μιλάμε με το λαό, δίπλα στο λαό».

Διαβάστε τι είπε ο πρωθυπουργός, για τις ψυχές των ανθρώπων:

«Το όπλο μας είναι τα επιχειρήματα, η προσπάθεια μας και το ότι νικάμε στις ψυχές των ανθρώπων. ‘Αλλωστε δώσαμε κατάθεση ψυχής».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη στήριξη στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ενώ θετικά σχόλια έκανε και για τον δήμαρχο Αρχάνων Αστερουσίων Μανώλη Κοκόσαλη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Χουδέτσι, σύντομο χαιρετισμό απηύθηναν οι τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατάγονται από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης και ο Ρος Ντέιλι που ξενάγησε τον Αλέξη Τσίπρα στο Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος».

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ενώ η εκδήλωση, την οποία συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Βασιλάκης, μέλος της Κίνησης για την Προοδευτική Συμμαχία, έκλεισε με κρητική μουσική και χορό, στον οποίο συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...