• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτή είναι η λέξη-κλειδί που θα φέρει την παγκόσμια φίμωση; Δείτε τι ετοιμάζεται στη Γαλλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι η λέξη-κλειδί που θα φέρει την παγκόσμια φίμωση; Δείτε τι ετοιμάζεται στη Γαλλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Να αποκλειστούν όλοι οι «εκφραστές του μίσους» ζητά ο ο Εμαννουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, προτείνει ότι όποιος έχει κριθεί πως είναι «εκφραστής μίσους» θα πρέπει να χάνει την πρόσβαση στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πάντα.

του Νεκτάριου Αρχοντίου


Ο Γάλλος πρόεδρος έθεσε την ιδέα της online λογοκρισίας στο ετήσιο δείπνο του αντιπροσωπευτικού συμβουλίου των εβραϊκών θεσμών στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να οριστεί νέος τρόπος αντιμετώπισης των δημοσιευμάτων μίσους στο διαδίκτυο.


«Ο αγώνας της Ευρώπης πρέπει να συνεχιστεί, αλλά είναι πολύ αργός», δήλωσε ο Μακρόν, συγκρίνοντας την περίπτωση του διαδικτύου, με όσους καταδικάστηκαν για επεισόδια και χουλιγκανισμό και τους απαγορεύτηκε να παρακολουθήσουν πάλι ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η Γαλλία πρόκειται να εξετάσει πόσο αποτελεσματικά το Facebook αντιμετωπίζει περιστατικά δημοσιευμάτων μίσους”, σύμφωνα με τον Breitbart.

Το πως η κυβέρνηση θα επιβάλει αυτή την απαγόρευση παραμένει για την ώρα ασαφές, με τον Υπουργό Ψηφιακών Υποθέσεων Mounir Mahjoubi να δηλώνει ότι «το twitter έχει μια διεύθυνση IP για κάθε χρήστη που δημοσιεύει ένα μήνυμα στην πλατφόρμα του. Πρέπει να το αποστείλει το συντομότερο δυνατό στο δικαστικό σύστημα για να εντοπίσει άμεσα ποιος το έγραψε και στη συνέχεια μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε αινιγματικά.

«Δεν είναι γίνεται τη σήμερον ημέρα, πλατφόρμες που έχουν τα μέσα για να βοηθήσουν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να εντοπίσουν το άτομο που διέπραξε αδίκημα άμεσα, να καθυστερούν αρκετές εβδομάδες, ακόμη και μήνες, να δώσουν στις αρχές τα στοιχεία του δράστη», δήλωσε ο Mahjoubi.


Η νέα πρόταση θα σημάνει σημαντικές αλλαγές στις ισχύουσες ποινές για πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Μερικοί αντέδρασαν στην πρόταση, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου δημοσιογράφου Γαβριήλ Ρόμπιν, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόταση θα μπορούσε να οδηγήσει στον πλήρη αποκλεισμό φωνών που διαμαρτύρονται για παράδειγμα για το μεταναστευτικό, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ποτέ, επαναλαμβάνω, ποτέ μια φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν προέβη σε τόσα πολλά μέτρα καταστολής», είπε.

O Μακρόν και άλλοι πολιτικοί που υπηρετούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, συνεχίζουν να πιέζουν για την αύξηση και την ισχυροποίηση των νόμων και των κανονισμών που σκοπό έχουν, όπως εκείνοι λένε, την καταπολέμηση των εκφραστών του μίσους και των αποκαλούμενων ψεύτικων ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό αργά η γρήγορα θα γίνει και θα υιοθετηθεί παγκόσμια σαν ένα πολύ καλό μέτρο που αποτρέπει τη βία, τον ρατσισμό, τα κηρύγματα μίσους, τον εθνικισμό, μπορεί ακόμη και να πουν πως συμβάλλει στη βελτίωση του «προβλήματος» της Κλιματικής αλλαγής.

Σκοπός θα είναι ένας: Η φίμωση όσων δεν συμφωνούν με την κοινωνία που η Νέα Τάξη ετοιμάζει χωρίς αυτούς, για αυτούς.

Η λέξη κλειδί, φαίνεται πως θα είναι το μίσος.

Η κατηγορία «εκφραστής τους μίσους», μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιον που μιλάει ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση, απέναντι σε κάποια εγκλήματα που έχουν διαπράξει πχ ακραίοι ισλαμιστές, απέναντι σε δημοσιεύσεις straight ανδρών και γυναικών που λένε ότι υπάρχουν μόνο δυο φύλα ή ακόμη και για επιθέσεις απέναντι στον Τζόρτζ Σόρος.

Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως θέλουν οι παγκοσμιοποιητές για σχεδόν οτιδήποτε. Καθένας μπορεί να «καταδικαστεί», αρχικά διαδικτυακά, βάσει αυτού του νέου νόμου που ήδη «μαγειρεύεται».

Οι ποινές θα είναι αυστηρές και φυσικά ο διαδικτυακός αποκλεισμός θα είναι το λιγότερο, αφού θα υπάρχουν πρόστιμα και ακόμη και φυλακίσεις.

Ήδη οι διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με την κατάρριψη των ψεύτικων (κατ αυτές) ειδήσεων έχουν συμπεριλάβει στις «καταρρίψεις» τους μεταξύ των άλλων την ύπαρξη της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα Chemtrails, το σχέδιο για τσιπάρισμα των ανθρώπων, το σχέδιο αποικισμού της Ευρώπης από μετανάστες για αλλοίωση και εν τέλει αντικατάσταση του εγχώριου πληθυσμού κτλ, βάζοντας τα θεμέλια για τους νέους νόμους που θα φέρουν την παγκόσμια φίμωση.

Όλα αυτά τα θέματα που εν γένει τα αναφέρουν ως «θεωρίες συνωμοσίας» ήδη έχουν «καταδικαστεί» από εκείνους που στα μάτια της άβουλης μάζας θεωρούνται έγκυροι και έγκριτοι, παρά το ότι τα ζουν όλα γύρω τους.

Μένει το τελικό βήμα λοιπόν, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια σειρά από μικρά βήματα, ώστε κανείς να μην καταλάβει τι αλλάζει.

Μετά από αυτό, όποιος αναφέρει κάτι που είναι εκτός των επιτρεπτών ορίων του ορισμού «έκφραση βίας» ή οτιδήποτε άλλο σκεφτούν να ορίσουν, τότε θα φιμώνεται άμεσα, ενώ ο διαδικτυακός τόπος στον οποίο έγραψε το μήνυμά του, θα πρέπει να δίνει στις αρχές τα στοιχεία του «δράστη» ώστε να του επιβληθούν οι ανάλογες ποινές.

Αυτό με απλά ελληνικά λέγεται «χουντάκλα» και «άλλη μια δικαίωση του Λιακόπουλου»

(φώτο: Pexels)