• Αρχική
  • Άρθρα
  • Από τα λόγια στις πράξεις προχωρά ο Ντ.Τραμπ – Προς υπογραφή εκτελεστικής εντολής για τα social media (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τα λόγια στις πράξεις προχωρά ο Ντ.Τραμπ – Προς υπογραφή εκτελεστικής εντολής για τα social media (ΒΙΝΤΕΟ)

Πράξεις φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει τις απειλές του για τα social media ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τον «πόλεμο» που ξεκίνησε με το twitter, που έβαλε επισήμανση σε δύο ποσταρίσματά του χαρακτηρίζοντας τα «παραπλανητικά», ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε πως η ιστοσελίδα «καταπνίγει την ελευθερία του λόγου» και ξεκαθάρισε – μέσω του ίδιου του twitter- πως δεν θα επιτρέψει αυτό να συμβεί ξανά.

O ίδιος μάλιστα ανέφερε πως αν χρειαστεί ακόμη θα κλείσει τα social media.

Σήμερα, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, ανέφερε πως πρόθεση του Τραμπ είναι να εκδώσει «εκτελεστική εντολή σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κάτι που τα αμερικανικά ΜΜΕ λένε πως διέρρευσε εντός του προεδρικού αεροσκάφους, παρουσία δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου.

Η ΜακΕνάνι δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει αυτή η εντολή, αλλά φέρεται να είπε πως θα υπογραφεί σήμερα.


Ο Τραμπ αναφέρθηκε κατά του twitter λέγοντας πως προσπαθεί να παρέμβει στις εκλογές του Νοέμβρη και πως για να το κάνει αυτό επικαλείται «fake news» από ΜΜΕ με τα οποία είναι σε ανοιχτή διαμάχη. Εν τω μεταξύ, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή που ισχυρίστηκε ότι το Twitter, το Facebook, η Apple και η Google συνωμότησαν για να καταστείλουν τις απόψεις των Ρεπουμπλικανών στο διαδίκτυο όπως τους κατηγορεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης πως περιορίζουν τις απόψεις του και των Ρεπουμπλικάνων, κάτι που ειδικοί, σύμφωνα με το CNN, θεωρούν πως συμβαίνει εν μέρει.


(Από iefimerida – φωτο:eurokinissi)