Απέκλεισαν πασίγνωστο τραγουδιστή, επειδή τόλμησε να…υποστηρίξει το Infowars

Του Γιώργου Φαρμάκη

Ο πρώην τραγουδιστής Michale Graves, του πασίγνωστου συγκροτήματος Misfits, ένιωσε από πρώτο χέρι τι σημαίνει λογοκρισία.

Ο Michale Graves λοιπόν, τόλμησε να υποστηρίξει την ενημερωτική ιστοσελίδα infowars του Alex Jones. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ήταν να εμφανιστεί σε ένα μουσικό φεστιβάλ, αλλά ο διοργανωτής απαγόρεψε την συμμετοχή του Graves, σε αυτό, με την εξής αιτιολογία:

Αν δει κανείς τι έχει γράψει στο twitter ο Graves, θα διαπιστώσει ότι αυτός ο άνθρωπος, θεωρεί εγκληματία την Κλίντον. Είναι ένας ακροδεξιός που λαμβάνει την υποστήριξη του Paul Joseph Watson (συνεργάτης του Alex Jones).

Η ελευθερία του λόγου, έχει πάει περίπατο και οι δήθεν.. .ευαισθησίες που δείχνουν οι διάφορες δημοκρατικές δυνάμεις, είναι…επιλεκτικές.Το γεγονός αυτό είναι άδικο, για εκείνους που έχουν μια άποψη διαφορετική. Ζούμε πράγματι στην εποχή, της απόλυτης φίμωσης των ιδεών αλλά και των σκέψεων.

Διευκρίνηση

Το ότι ο Graves για παράδειγμα, δέχτηκε αποκλεισμό εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε (μέσω twitter), δεν σημαίνει ότι είπε σωστά πράγματα απαραίτητα. Σημαίνει όμως, ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αποκλείουν κάθε διαφορετική φωνή.

Είναι ξεκάθαρο, ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο ελεύθερο όπως μας λένε, διότι η ελευθερία μας περιορίζεται στα στενά όρια που μας βάζουν. Είναι ξεκάθαρο ότι τα λεγόμενα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, λειτουργούν με τρόπο απολυταρχικό. Όποιος δεν είναι πολιτικά ορθός, δέχεται τις συνέπειες. Αυτό το είδαμε και στην περίπτωση του δημοσιογράφου Alex Jones. Επειδή ο άνθρωπος στηρίζει τον Τραμπ, δέχτηκε πολύ μεγάλη πίεση, αφού όλα τα μεγάλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τον απέκλεισαν. Μέχρι και η paypal σταμάτησε την συνεργασία της μαζί του και του απαγόρεψε να χρησιμοποιεί την υπηρεσία.

Σίγουρα, δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι με όλους, άλλωστε για αυτό υπάρχει ο διάλογος. Το να είναι ο Alex Jones, συνωμοσιολόγος όπως λένε, είναι δικαίωμα του. Μπορούμε να αποδείξουμε με επιχειρήματα στον συνομιλητή μας, ότι κάνει λάθος.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε ακραίες μεθόδους!!!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu