Αυτοκτόνησε μετά από προτροπή chatbot ΑΙ – Του είπε να…θυσιαστεί για τον πλανήτη!!

Τρομακτικό περιστατικό!

Τραγικό τέλος είχε για έναν Βέλγο πατέρα δύο παιδιών η…συνομιλία του με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο, όπως υποστηρίζεται, τον ενθάρρυνε να…θυσιαστεί για να σώσει τον πλανήτη.

«Χωρίς την Eliza (το chatbot), θα ήταν ακόμα εδώ», ξεσπά η χήρα του άνδρα, στο βελγικό πρακτορείο La Libre.

Ο 30χρονος πατέρας, ήταν ερευνητής υγείας και φέρεται να είχε εντείνει τη συχνότητα των συζητήσεων με το bot τεχνητής νοημοσύνης σε σημείο που να του εκμυστηρεύεται τους υπαρξιακούς του φόβους!

Η συζήτησή τους κινήθηκε γύρω από την κλιματική αλλαγή και την μοίρα του πλανήτη.

Η γυναίκα του λέει σε βελγικό μέσο πως «ήταν εξαιρετικά απαισιόδοξος για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη» και αναζητούσε παρηγοριά, εμπιστευόμενος την τεχνητή νοημοσύνη».

«Όταν μου μίλησε γι’ αυτό, ήταν για να μου πει ότι δεν έβλεπε πλέον καμία ανθρώπινη λύση για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη για να ξεφεύγει το μυαλό του.

Ήταν τόσο απομονωμένος μέσα στο άγχος του για το περιβάλλον και αναζητούσε διέξοδο, που είδε αυτό το chatbot ως μια ανάσα φρέσκου αέρα.

Είχε γίνει η έμπιστή του. Σαν ναρκωτικό στο οποίο κατέφευγε, πρωί και βράδυ, και το οποίο δεν μπορούσε πλέον να κάνει χωρίς αυτό».

(φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί