• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αλλάζουν και τα «τσατ»: «Είσαι σίγουρος πως θες να δημοσιεύσεις το σχόλιο σου;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλάζουν και τα «τσατ»: «Είσαι σίγουρος πως θες να δημοσιεύσεις το σχόλιο σου;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σου δίνουν το πρόβλημα, σου δίνουν και την λύση

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ένα νέο εργαλείο πρόσθεσε στα χαρακτηριστικά του το Instagram!

Το υπαρκτό πρόβλημα είναι  αντιμετώπιση του bullying.

Ως «λύση» δίνουν ένα εργαλείο αντιμετώπισης εκφοβισμού, το οποίο θα ωθεί τους χρήστες να σκεφτούν τι γράφουν προτού αναρτήσουν το όποιο σχόλιο.

Όπως παραδέχεται το Instagram, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να αναγνωρίσει πότε το κείμενο που ετοιμάζεται να δημοσιεύσει κάποιος συχνά αναφέρεται ως ακατάλληλο από τους χρήστες.

Για παράδειγμα, κάποιος γράφει: «είσαι ανόητος».

Τότε διακόπτεται από μια ειδοποίηση που τον ρωτά: «Είσαι σίγουρος πως θέλεις να το αναρτήσεις αυτό; Μάθε περισσότερα».

Τι θα γίνει όμως αν αργότερα το προαναφερθέν μήνυμα, εμφανίζεται, όταν κάποιος θέλει να γράψει κάτι , το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική ορθότητα της εποχής;

Αν θέλει να διαμαρτυρηθεί για το μεταναστευτικό, για την βαρβαρότητα του Ισλάμ, για αδικίες του Κράτους εις βάρος πολιτών κτλ.;

Αν ο χρήστης πατήσει «Μάθε περισσότερα», μια ειδοποίηση ενημερώνει: «Ζητάμε από τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τα σχόλιά που μοιάζουν με άλλα που έχουν αναφερθεί ως κακόβουλα».

Μέχρι στιγμής, ο χρήστης μπορεί να αγνοήσει το μήνυμα και να το δημοσιεύσει αν τελικά το θέλει.

Στο μέλλον δεν αποκλείεται να πρέπει να τροποποιήσει το μήνυμά του, κατά τα επιτρεπτά πρότυπα, ειδάλλως να λογοκρίνεται.

Το συγκεκριμένο εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε αγγλόφωνους χρήστες, με σχέδια να επεκταθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο και γιατί όχι και σε άλλα social media ή τσατ, όπως στο el.gr.

Είχατε αμφιβολία;

ΦΩΤΟ pexels