Τα μέσα ενημέρωσης ανησυχούν για τον εμβολιασμό των πολιτών.
Είναι τέτοια η ανησυχία, που χθεσινή δημοσκόπηση παρουσίασε πως υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών τάσσεται το 65% των Ελλήνων.
Αναλυτικά, στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, σχεδόν οι μισοί (49%) απάντησαν «σίγουρα ναι», το 16% «μάλλον ναι», το 19% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 7% δήλωσε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Ταυτόχρονα γίνεται, καθημερινά, λόγος για πλειοψηφία που είναι υπέρ των εμβολίων και για μειοψηφία «αρνητών» ή πολιτών με επιφυλάξεις και φόβους απέναντι στα πειραματικά σκευάσματα που προσφέρονται για τον COVID.
Οι παρακάτω εικόνες όμως βάζουν σε σκέψεις και μάλιστα ανάγκασαν δημοσιογράφους να παρέμβουν στον «αέρα» για να τα «μπαλώσουν» κάπως.
Μεγάλες ουρές έχουν δημιουργηθεί και σήμερα στο μετρό του Συντάγματος, κύριως από νέους, όπου διενεργούνται δωρεάν rapid test για τον SARS-CoV-2 από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.
Κάθε μέρα, από το πρωί έως το μεσημέρι και το απόγευμα, τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στους πολίτες που προσέρχονται για να τους διενεργηθεί έλεγχος. Ειδικότερα, από τηn στιγμή που ανακοινώθηκε ότι όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν προς τα νησιά θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης ή θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε test PCR (εντός 72 ωρών) ή σε τεστ rapid (εντός 48 ωρών) , πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στα σημεία όπου διενεργούντα οι δωρεάν έλεγχοι.
ΤΙΘΕΤΑΙ λοιπόν το εξής ερώτημα: Αφού οι περισσότεροι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ή υπέρ των εμβολίων γιατί να είναι τόσο μεγάλες οι ουρές στο μετρό, ενώ την ίδια στιγμή τα εμβολιαστικά κέντρα είναι άδεια με μειωμένο το ενδιαφέρον εμβολιασμού;;;
Συγκεκριμένος δημοσιογράφος αντιλήφθηκε, από την εμπειρία του, πως θα τεθεί θέμα και, όπως θα δείτε, στο παρακάτω βίντεο, έσπευσε να εξηγήσει πως οι ουρές είναι μεγάλες, επειδή «η πλειοψηφία μπορεί να είναι νέοι άνθρωποι που κάνανε την πρώτη δόση αλλά δεν έχουν κάνει την δεύτερη» και άρα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Κάποιος άλλος, όμως, θα μπορούσε να συμπεράνει πως η πλειοψηφία απλά δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο, καθώς αν ήθελε, τα εμβολιαστικά κέντρα θα γέμιζαν και ΔΕΝ θα είχε μειωθεί το ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς. Κατά αυτόν τον τρόπο, καταρρίπτονται οι όποιες αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις και υποθέσεις τηλεπαρουσιαστών, καθώς η εικόνα μιλά από μόνη της:
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο