• Αρχική
  • Άρθρα
  • 5G σε όλη την Ε.Ε. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέχρι το 2020 – Οι πάντες online ανά πάσα στιγμή – Το el.gr είχε προειδοποιήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

5G σε όλη την Ε.Ε. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέχρι το 2020 – Οι πάντες online ανά πάσα στιγμή – Το el.gr είχε προειδοποιήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται μπροστά στην....καινοτομία αυτή, που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε όλον τον πλανήτη.
Του Άρη Δημόπουλου

Όπως μας πληροφορεί το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, το Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες τηλεπικοινωνιών που θα προσφέρουν στους πολίτες μειωμένες τιμές κλήσεων εντός ΕΕ (0,19 € ανά λεπτό χρόνου ομιλίας), συνδέσεις υψηλής ταχύτητας 5G ως το 2020 και ένα νέο σύστημα προειδοποίησης των πολιτών μέσω κινητών τηλεφώνων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα, μέχρι το 2020 θα πρέπει να υπάρχει 5G δίκτυο σε τουλάχιστον μια μεγάλη πόλη κάθε κράτους-μέλους της Ένωσης μέχρι το 2020.

Μετά την τελική έγκριση από το Συμβούλιο, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να ενσωματώσουν την οδηγία στην εθνική τους νομοθεσία.

Το δίκτυο 5G (Internet of Things) δεν θα αποτελεί σε δύο χρόνια από σήμερα απλά μία θεωρία για την εξέλιξη της ψηφιακής οικονομίας. 

Αναμένεται να γίνει πράξη στην οποία θα συμμετάσχουν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. 

Όπως ήδη αναφέραμε, η Ελλάδα επέλεξε τα τελευταία χρόνια τον δρόμο της…εξέλιξης, μιας και ήδη οι πρώτοι ελληνικοί Δήμοι έχουν καλωσορίσει την εποχή του 5G, όπου τα πάντα, ακόμη και τα άψυχα αντικείμενα, μπορούν να είναι συνεχώς online:

 

Είστε έτοιμοι για αυτό που θα επακολουθήσει;

Θυμηθείτε για ποιο πράγμα σας είχαμε προειδοποιήσει αρκετά πρόσφατα:

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.