«Μην κοιτάς το κινητό» μας λέει νέα εφαρμογή όταν περπατάμε

Ένα νέο app προσπαθεί να προστατέψει τους κατόχους των κινητών τηλεφώνων από πιθανό ατύχημα όταν περπατούν και χρησιμοποιούν την συσκευή τους

Ο αριθμός των εφαρμογών για τα κινητά τηλέφωνα και τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές εκτιμάται ότι αγγίζουν σε αριθμό τα εννέα εκατομμύρια. Όλες αναπτύχθηκαν με στόχο να «υποχρεώνουν» τον κάτοχο της συσκευής να την χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο.

Δημιουργήθηκε μια νέα εφαρμογή η οποία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Προτρέπει τον κάτοχο της συσκευής να σταματήσει να την χρησιμοποιεί. Η εφαρμογή ονομάζεται «Heads Up» και κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της. Ζητά από τον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου αν αυτός βρίσκεται σε κίνηση, αν περπατάει στον δρόμο, να σταματήσει να το χρησιμοποιεί και να σηκώσει το κεφάλι για να δει που βρίσκεται και να αποφύγει πιθανό ατύχημα. «Μην ξεχνάς να συγκεντρώνεσαι στο τι υπάρχει γύρω σου» είναι το μήνυμα που βλέπει στο τηλέφωνο του ο χρήστης της εφαρμογής.

Το Heads Up αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειας εφαρμογών Digital Wellbeing οι οποίες προσπαθούν να βοηθήσουν τον κάτοχο ενός κινητού τηλεφώνου να μην οδηγείται σε υπερβολική χρήση του. Πρόκειται για εφαρμογές που δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να βάζουν διαφόρων ειδών περιορισμούς στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν ή να αδρανοποιούν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα την έλευση ειδοποιήσεων και ενημερώσεων.

Κάποιοι πάντως λένε ότι η νέα εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό σε κάποιους που περπατούν αλλά βιάζονται να δουν ή να γράψουν κάτι στο κινητό τους και θα βλέπουν ξαφνικά στην οθόνη την ειδοποίηση να σταματήσουν αυτό που κάνουν και να σηκώσουν το κεφάλι. Η απάντηση που έρχεται από την άλλη πλευρά είναι ότι ακόμη και αν κάποιος θέλει να ρισκάρει και δεν θέλει να προσέχει όταν περπατά πρέπει να καταλάβει ότι η προσοχή που πρέπει να δείξει αφορά και τους άλλους ανθρώπους που μπορεί να πέσει πάνω τους.

Ναυτεμπορική

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί