Μίλησε και ο «Άρχων Οφφικιάλος»: «Καταλυτικός ο εμβολιασμός των παιδιών» – Άλλα έλεγε όμως το 2020! ΒΙΝΤΕΟ

Με αέρα...Πατριαρχείου εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μετά την πρόσφατη χειροτονία του από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε «Άρχων Οφφικιάλο», ο γνωστός και μη εξαιρετέος λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε μία…έκτακτη εμφάνιση σήμερα στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μίλησε για το πόσο σημαντικοί είναι οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών ενώ αποκάλυψε μάλιστα πως και τα τρία του παιδιά εμβολιάστηκαν κατά του covid.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε τον λόγο στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον εμβολιασμό των νέων και σημείωσε πως ο ίδιος εκτιμά ότι «θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής. Και τα τρία παιδιά μου που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας που συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη «Δ». Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δ» αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία.

Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται».

Δείτε μετά το 3ο λεπτό:

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμίσουμε τι διατράνωνε σε απευθείας μετάδοση ο λοιμωξιολόγος το 2020 για τα παιδιά:

Τι σημαίνει ο τίτλος που αποδόθηκε στον Τσιόδρα;

Και για να λυθούν οι εύλογες απορίες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρεί εδώ και πέντε αιώνες στο ακέραιο τους τίτλους που δίνονταν από τους ρωμαίους (βυζαντινούς) αυτοκράτορες και εξακολουθούν να αποτελούν μια ελάχιστη ένδειξη της τιμής, της αγάπης και του σεβασμού που τρέφει το Πατριαρχείο στους ανθρώπους αυτούς.

Όλα τα πατριαρχεία διαθέτουν τους δικούς τους Άρχοντες και αποδίδουν ειδικά παράσημα, τα λεγόμενα οφφίκια (εκκλησιαστικοί τιμητικοί τίτλοι), σε προσωπικότητες οι οποίες εργάζονται για το…καλό της Εκκλησίας και της ανθρωπότητας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί