Μικρή «ανάσα» στους ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ; ΤΕΛΟΣ τα covid-pass και οι μάσκες! Δείτε που γίνεται η αρχή

Στη χώρα-σήμα κατατεθέν των διεθνιστών!

Ενώ ο Μητσοτάκης ξεκίνησε από τη Δευτέρα να επιβάλλει πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, στη Βρετανία αποφασίζουν να…λήξουν την πανδημία!

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της ισχύος του βασικού κορμού των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αγγλία από την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα στο πλαίσιο των «μέτρων ανακουφίσεως» θα εισαχθεί και η κατάργηση της καραντίνας για τους νοσούντες με covid, όχι όμως πριν τον Μάρτιο.

Από τις 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική, η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα συνιστάται επισήμως και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση σε νυκτερινά καταστήματα και στις μεγάλες συναθροίσεις, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η άρση των μέτρων είχε προαναγγελθεί στη χώρα καθώς παρατηρείται μία δραστική πτώση στις νοσηλείες ασθενών με covid, καθώς επίσης και στα ημερήσια κρούσματα.

Υπολογίζεται ότι οι νοσηλείες μειώνονται σταθερά σε ποσοστό 2% κάθε εβδομάδα από τότε που εμφανίστηκε η Όμικρον.

Στις ίδιες αποφάσεις με τη Βρετανία, κατέληξε και η Σουηδία η οποία χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα με πρώτη κίνηση την διακοπή των Covid Test που ζητούσαν από τους ταξιδιώτες, αλλά και η Φινλανδία, η οποία δήλωσε εχθές δια στόματος της πρωθυπουργού Σάνα Μάρτιν, ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς κατά της Covid-19 από τα μέσα Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα από 15 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα στην Ελλάδα αποφασίστηκε, όπως διαβάσατε παράταση μέτρων.

Tα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
  • Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.
  • Απαγορεύεται η μουσική.
  • Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
    Στο 10% η πληρότητα των γηπε΄δων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
  • Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί