• Αρχική
 • Άρθρα
 • Το είπαν ξαφνικά στην ελληνική τηλεόραση: Αλλάζουν οι ζωές όλων μας – Τεράστια δικαίωση του Λιακόπουλου – Διαδώστε το ΒΙΝΤΕΟ

Το είπαν ξαφνικά στην ελληνική τηλεόραση: Αλλάζουν οι ζωές όλων μας – Τεράστια δικαίωση του Λιακόπουλου – Διαδώστε το ΒΙΝΤΕΟ

Τι είναι η 5η βιομηχανική επανάσταση που ταχύτατα αντικαθιστά την 4η.
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Τουλάχιστον 1.300 εργαζόμενους θα απολύσει η Amazon στο βωμό της κερδοφορίας, αντικαθιστώντας υπαλλήλους της με ρομπότ.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ελάτε όμως που τα πράγματα τρέχουν τόσο γρήγορα που ήδη μας παρουσιάζουν, στην ελληνική μάλιστα τηλεόραση, την 5η βιομηχανική επανάσταση, για την τονίζεται πως τα ρομπότ θα κάνουν περισσότερα πράγματα και οι άνθρωποι μόνο τις εξειδικευμένες εργασίες που η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί (ακόμα) να κάνει.

Συγκεκριμένα, ο καλεσμένος της τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ, σε ερώτηση για το αν τα ρομπότ απειλούν τις θέσεις εργασίας, απαντά με δισταγμό πως δεν νομίζει πως υπάρχει «ορατός κίνδυνος», αντίθετα οι άνθρωποι θα αφοσιωθούν σε εξειδικευμένες εργασίες.

Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δουλειές;

Ήδη χάνονται θέσεις εργασίας, ενώ πάντα υπάρχουν οι αντίθετες φωνές που προειδοποιούν.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, drones θα κάνουν «Inspection», ελληνιστί επιθεώρηση, σε επιχειρήσεις και εργοστάσια, τραβώντας βίντεο και εικόνες.

Τα δεδομένα θα στέλνονται με την βοήθεια του 5g, στο πλαίσιο του Internet of Things, σε κεντρικό υπολογιστή, σε πραγματικό χρόνο και όχι μετά από 4-5 μέρες όπως συνέβαινε με το 4g.

Το Internet of Things είναι μία έννοια που αφορά τα αντικείμενα της καθημερινότητας μας – από βιομηχανικές μηχανές μέχρι wearable συσκευές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένους αισθητήρες για  την συλλογή δεδομένων & την ανάληψη κάποιας δράσης σε αυτά μέσα σε ένα δίκτυο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια μικροτσίπ θα είναι συνδεδεμένα σε προϊόντα, από μπουκαλάκια χαπιών μέχρι ποτιστήρια, αναφέρουν οι προωθητές του 5G και του ίντερνετ των πραγμάτων.

Το 5g θα είναι βασικός πυλώνας της πέμπτης βιομηχανικής επανάστασης.

Ειδικότερα τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, θα είναι:

 1. Το 5g, η καινούρια και πιο γρήγορη, δηλαδή, τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων, καθώς, σταδιακά, επιδιώκεται τα πάντα να παρακολουθούνται για το καλό ή το κακό μας.
 2. Τα ρομπότ, τα οποία συνεχώς εξελίσσονται αντικαθιστώντας ανθρώπους σε δουλειές.
 3. Το Voice Αssistance Reality. Δεν θα χρειάζεται ούτε να πληκτρολογούμε ούτε να πράττουμε. Μιλώντας στις συσκευές, θα γίνονται τα πάντα. Εμείς, αραχτοί, θα λέμε και οι συσκευές θα πράττουν. Το σώμα στάσιμο και μαζί και η σκέψη…

Δείτε τέλος, στο βίντεο που ακολουθεί, τον καλεσμένο της εκπομπής να αναφέρει πως οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένες να υιοθετήσουν την 5η βιομηχανική επανάσταση γιατί «δεν υπάρχει άλλη λύση».

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν ρωτάνε κανένα. Απλά εφαρμόζουν!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: Η πρόοδος της τεχνολογίας είναι κάτι το ΚΑΛΟ! Αρκεί να μην πέσει σε λάθος χέρια!

Δείτε:

ΦΩΤΟ: Pexels

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •