«Σας είπε κανείς να βάλετε κανένα τσιπ στο χέρι;;»! Λογομαχία στον “αέρα” για τις ταυτότητες, vid

Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξετάζει μία...μεταβατική περίοδο για τις νέες ταυτότητες πριν γίνουν υποχρεωτικές.

Μεγάλες είναι ουρές που παρατηρούνται στα Α.Τ. ακόμα και μέσα στο “βαθύ καλοκαίρι” από πολίτες, που θέλουν να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν γίνεται τη λήψη των νέων ταυτοτήτων.

Για αυτόν τον λόγο ανανεώνουν τις παλιές τους ταυτότητες πριν παρουσιαστούν οι καινούργιες που θα είναι σε σχήμα πιστωτικής κάρτας.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι νέες ταυτότητες, που λένε ότι δεν θα έχουν κάποιο σύστημα γεωεντοπισμού μέσα τους, θα παρουσιαστούν στην ερχόμενη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου.

Στα κανάλια δίνουν και παίρνουν τα ειρωνικά ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα στην εκπομπή “Live News” του Mega ακολούθησε ο παρακάτω έντονος διάλογος μεταξύ του παρουσιαστή και ενός πολίτη, πρώην αστυνομικού, που δεν θέλει να πάρει τις νέες ταυτότητες.

«Έχετε κινητό και πιστωτική και σας πειράζει η νέα ταυτότητα;;;», ρωτούσε ξανά και ξανά ο παρουσιαστής με τον πολίτη να εκφράζει τις ανησυχίες του λέγοντας πως οι νέες ταυτότητες «αποτελούν το σκαλοπάτι για την εμφύτευση μικροτσίπ στο μέτωπο και το δεξί χέρι».

«Αν με ενοχλεί κάποιο πράγμα είναι αυτή η επίκληση στα θεία. Ρωτάω, το να πω εγώ ότι θα έχω μία συναλλαγή με το κράτος και θα έχω μία κάρτα τι ενοχλεί;;; Γιατί να μην γνωρίζει το κράτος; Εγκληματίας είμαι;; Έχετε κινητό που καταγράφει την κάθε σας κίνηση», συμπλήρωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Δείτε το απόσπασμα:

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί