• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Στα χέρια μίας εταιρείας τα προσωπικά στοιχεία των Ελλήνων – Που θα «μπαίνει» η νέα ταυτότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα χέρια μίας εταιρείας τα προσωπικά στοιχεία των Ελλήνων – Που θα «μπαίνει» η νέα ταυτότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Φέρνουν την Ελλάδα όλο και πιο κοντά στο «χάραγμα».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε την Τετάρτη πως είναι πλέον θέμα μηνών η καθιέρωση της νέας ψηφιακής αστυνομικής ταυτότητας, η οποία θα μπορεί να εγκατασταθεί και στα έξυπνα κινητά, μέσω εφαρμογής (application) για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

«Θα κουβαλάς την ταυτότητα σου μέσω του κινητού. Δεν υπάρχουν ζητήματα ευαίσθητης φύσης. Η ταυτότητα μοιάζει με πιστωτική κάρτα η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές και θα υπάρχει και υποδομή να έχεις τηνταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Αργότερα γιατί να μην εμφυτεύεται μέσα μας; Άλλωστε ήδη ελληνικά δελτία ειδήσεων μεταδίδουν για την εμφύτευση μικροτσίπ ταυτοποίησης και συναλλαγών.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, η νέα ταυτότητα «θα έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και κάτι άλλο… Σήμερα χρησιμοποιούμε τον Αριθμό Ταυτότητας για να πιστοποιηθούμε στις τράπεζες, αλλά αν χάσεις την ταυτότητα, ο Αριθμός ταυτότητας αλλάζει αφού θα πρέπει να βγάλεις καινούργια και πρέπει να ξαναπάς στην τράπεζα για να την δηλώσεις. Θα είναι βασικά αριθμός ταυτότητας που θα χρησιμοποιείται σε όλη σου την ζωή.

ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αριθμός. Είναι όμως και κάτι άλλο που οι περισσότεροι δεν είχαν αναλογιστεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του νομοσχεδίου, μέσα στα επόμενα δύο έτη οι ταυτότητες θα ενσωματώνουν ψηφιακή υπογραφή του κατόχου τους και μία σειρά από βιομετρικά στοιχεία για… μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας.

Η αναγκαιότητα, όπως αναφέρει η διάταξη, έγκειται στο γεγονός ότι η χώρα μας είναι από τα τελευταία κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιούν πλαστικοποιημένο χαρτί.

Ποιος όμως θα διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα;

Όπως διαβάζουμε στο workenter.gr, η «εταιρεία που θα πάρει στα «χέρια» της το σχετικό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα είναι από τους σημαντικότερους που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα με συμβόλαιο που αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, θα κληθεί να υπογράψει πολυετή σύμβαση για την υποστήριξη του νέου συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων.

Παράλληλα, κρίσιμο στοιχείο θα είναι και ο τρόπος που θα διαχειριστεί τον όγκο και την αξία των προσωπικών δεδομένων για περισσότερους από 11 εκατομμύρια πολίτες, ειδικά από την στιγμή που το ψηφιακό αυτό έγγραφο ταυτοποίησης θα ενσωματώνει βιομετρικά στοιχεία και ηλεκτρονική υπογραφή του κατόχου».

Μία εταιρεία θα διαχειρίζεται όλα τα βιομετρικά στοιχεία των Ελλήνων. Σε περίπτωση που ο πλανήτης οδηγηθεί τελικά στην «λύση» της παγκόσμιας κυβέρνησης, τα βιομετρικά μας στοιχεία σε ποια χέρια θα πέσουν;

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...