• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ψυχροί εκτελεστές» Γήπεδα, συναυλίες και μπαρ ΜΟΝΟ με πιστοποιητικό COVID!!! Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

«Ψυχροί εκτελεστές» Γήπεδα, συναυλίες και μπαρ ΜΟΝΟ με πιστοποιητικό COVID!!! Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

- Στα δύο χωρίζουν τους πολίτες...

Πέραν της προσπάθειας να επιβληθεί ο αντισυνταγματικός υποχρεωτικός εμβολιασμός, συνεχίζεται η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων με βάση το «γαλλικό μοντέλο» τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος ανακοίνωνε τα πάντα με «ψυχρό» ύφος.

«Πρώτον, πρέπει όλοι αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν, να μπορούν. Να έχει ανοίξει δηλαδή το σύστημα για όλους. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι περισσότερο νομοθετική. Έχει ψηφιστεί ο κανονισμός του ψηφιακού πιστοποιητικού και στην Ε.Ε και μένει να εξειδικευτούν κάποιες πτυχές του. Ξέρουμε δηλαδή ότι για παράδειγμα στην Γαλλία το health pass ισχύει σε συνάξεις άνω των 1.000 ατόμων. Δηλαδή σε μια συναυλία, σε ένα στάδιο μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί για να έχει πρόσβαση εκεί. Άρα αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία ανοίγει αυτή την στιγμή σε όλα τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Προφανώς η συζήτηση αυτή θα ανοίξει κι εδώ πέρα. Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο και ήδη άνοιξε πανευρωπαϊκά η συζήτηση που μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς και ευρύτερα πέρα από το να ταξιδεύει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Ερωτηθείς για τα μπαρ, συμπλήρωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την επίδειξη των πιστοποιητικών σε αυτά, αλλά δεν υπάρχει ακόμα σχετική νομοθεσία. «Αυτή τη στιγμή η χρήση του είναι για να περνά κανείς τα σύνορα γρηγορότερα», επισήμανε. 

Επομένως, σιγά-σιγά, προκειμένου για να συμμετέχει κάποιος στις… «χαρές» και την διασκέδαση της κοινωνίας θα πρέπει να επιδεικνύει το πιστοποιητικό εμβολίου, αργότερα μία ψηφιακή ταυτότητα με ενσωματωμένα τα πάντα μέσα που μπορεί και να εμφυτεύεται! Πλέον δεν είναι κρυφό!

Δείτε από το 5.05: