• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Πρώτα έδειξαν τα μικροτσίπ στους Έλληνες και ΤΩΡΑ ξεκινά η εκπαίδευσή μας – «Φωνάξτε» το παντού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτα έδειξαν τα μικροτσίπ στους Έλληνες και ΤΩΡΑ ξεκινά η εκπαίδευσή μας – «Φωνάξτε» το παντού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσο καιρό τώρα τα γράφει το el.gr;

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Εφαρμογή, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι Έλληνες στις ψηφιακές πληρωμές, δηλαδή στην αχρήματη κοινωνία, με τις πληρωμές να γίνονται ακόμα και με εμφυτευμένα μικροτσίπ, όπως πλέον παραδέχονται, ακόμα και στην ελληνική τηλεόραση.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Έθνος», «δεδομένου ότι η παγκόσμια τάση δείχνει ότι το μέλλον ανήκει στο ψηφιακό χρήμα, η εφαρμογή της ΤτΕ προσομοιάζει ένα ψηφιακό πορτοφόλι, και  μέσα από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, ο καταναλωτής μαθαίνει να κάνει μια πληρωμή με τον καλύτερο τρόπο».

Αναφορά γίνεται και στην επιβολή των capital controls, η οποία, άρα, δεν εφαρμόστηκε τυχαία, αλλάζοντας άρδην το τοπίο, όπως σχολιάζεται, στις πληρωμές, μιας και το όριο ανάληψης μετρητών, ευνόησε τις ψηφιακές συναλλαγές.

Η αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, είναι έντονη. Οι συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα», όπως και μέσω του διαδικτύου ή του κινητού τηλεφώνου παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα  το 2013 οι πληρωμές με κάρτα ήταν 78 εκατ., ενώ το 2018 ανήλθαν σε 629 εκατ.

Ως εκ τούτου, με σκοπό την μετάβαση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην νέα ψηφιακή εποχή πληρωμών, την Δευτέρα  εγκαινιάστηκε από τον Διοικητή της Τράπεζας της, η έκθεση του Μουσείου της ΤτΕ με τίτλο «e-Πληρωμές: ένας οδικός χάρτης».

Σύμφωνα, πάντα με το «Εθνος»:

«Αντικείμενο της έκθεσης είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές λιανικής, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινών συναλλαγών.

(…)

Η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο χρήσης για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και εντάσσεται στη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος στην προώθηση της οικονομικής εκπαίδευσης του πληθυσμού της χώρας».

Έθνος

«Οικονομική εκπαίδευση» των Ελλήνων, λοιπόν, προκειμένου να μυηθεί η χώρα στις συνθήκες αχρήματης κοινωνίας, με πιθανό το σενάριο συναλλαγών ακόμα και με εμφυτευμένα μικροτσίπ, στα οποία συνήθισε πλέον το «ελληνικό μάτι», όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Η διαδραστική έκθεση  ξεκινάει από τον λογαριασμό πληρωμών, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί μια πληρωμή, και στην συνέχεια παρουσιάζει τα τέσσερα μέσα με τα οποία μπορούμε σήμερα να πραγματοποιήσουμε πληρωμές ήτοι: μεταφορά πίστωσης, κάρτα πληρωμών, επιταγή, άμεση χρέωση.

Σε λίγο οι επιλογές αχρήματων συναλλαγών θα είναι ακόμα περισσότερες!

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΦΩΤΟ: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...