«Ούτε οι σκέψεις μας δεν θα είναι ασφαλείς»: Τρόμαξαν το κοινό τα τσιπάκια του Έλον

Ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο...

Ιδιαίτερα εκτενώς, ακόμα και από την ελληνική τηλεόραση, σχολιάστηκαν οι σημερινές ανακοινώσεις του Έλον Μασκ για την επιτυχή εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο ανθρώπου για πρώτη φορά.

Και μπορεί οι Έλληνες δημοσιογράφοι να έκαναν λόγο για «μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα», ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που…τρόμαξαν με τα γραφόμενα του δισεκατομμυριούχου.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είπε ότι η εμφύτευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και ότι τα αρχικά αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Η συσκευή – που ονομάζεται «Telepathy» (Τηλεπάθεια) θα «επιτρέψει τον έλεγχο του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας και μέσω αυτών σχεδόν κάθε συσκευής, απλώς με τη σκέψη», έγραψε.

ΩΣΤΟΣΟ πολλοί (όχι όλοι, γιατί κάποιοι πανηγύριζαν!!) από τους 170 εκατομμύρια ακολούθους του στοTwitter, τον κατηγόρησαν για «έλεγχο του μυαλού» (mind control), ότι δημιουργεί «cyborg» και ακόμη ότι «το παίζει Θεός».

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που ανοικτά του έγραψαν πως θέλουν να γίνουν…εθελοντές!!

Ακολουθούν μερικές από τις χαρακτηριστικές απαντήσεις που έλαβε κάτω από την ανάρτησή του ο Έλον Μασκ, που ήταν αρκετές ώστε να γίνουν μέχρι και άρθρο σε διεθνή ΜΜΕ:

  • Η αρνητική δυνατότητα αυτού με κάνει πολύ ανήσυχο
  • Έχω τρομοκρατηθεί και μόνο στην σκέψη αυτού
  • Απλά επειδή μπορείς να το κάνεις αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει κιόλας
  • Νομίζω ότι το πραγματικό πρόβλημα εδώ είναι ότι ακόμη και οι σκέψεις σας δεν θα είναι ασφαλείς
  • Αν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις σας για αυτό, πόσο απέχουμε μέχρι το FBI να εκδίδει εντάλματα έρευνας για ένα…”έγκλημα σκέψης”;;;
  • Τι γίνεται αν κάποιος άλλος αρχίσει να σε ελέγχει και μπορείς εύκολα να καταλάβεις σε ποιον αναφέρομαι
  • Οποιαδήποτε τεχνολογική πρόοδος πρέπει να βασίζεται σε αρχές βιοηθικής, διαφορετικά το να παίζεις Θεός έχει πάντα άσχημη κατάληξη
  • Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο τρομακτικός κάθε μέρα

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί