ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ δια χειρός…Πιερρακάκη! «Οσμή» ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ στην Ελλάδα από 27/7 – Τι αλλάζει

Ταυτότητα και δίπλωμα στα κινητά μας, καθώς το πείραμα με τα κορωνοπιστοποιητικά πέτυχε!

Κατατέθηκε σήμερα η σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές.

Πρόκειται να λειτουργεί ως ψηφιακό αποθετήριο ταυτοποιητικών εγγράφων φυσικών προσώπων (αποθήκευση στοιχείων που αφορούν στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και στην άδεια οδήγησης οχήματος, κατά περίπτωση με σκοπό την ταυτοποίησή τους στους αρμόδιους φορείς του δημόσιου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπει σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή (app) για «κατέβασμα» από το Google Play και το App Store, η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, ώστε οι Έλληνες πολίτες να τα διαθέτουν σε ψηφιακή μορφή.

Την τρέχουσα είδηση είχε προαναγγείλει ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, δηλώνοντας πώς από τον φετινό Ιούλιο, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους στο πορτοφόλι την ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης τους.

Όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ψηφιακή ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το πείραμα με τα κορωνοπιστοποιητικά πέτυχε και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό, αφού οι πάντες (εμβολιασμένοι και μη) το χρησιμοποιούσαν καθημερινά.

Συγκεκριμένα ο κ. Πιερρακάκης είχε δηλώσει πως αυτός είναι ο βασικός προγραμματισμός, ενώ προβλέπεται ότι η χρήση του θα είναι εύκολη και θα ακολουθήσει το μοτίβο που ίσχυσε ήδη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πρόκειται για ένα…«ΒΟΛΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»…μία «ΕΥΚΟΛΙΑ», η οποία όμως έχει αμέτρητες ΠΑΓΙΔΕΣ, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε αυτό που ονομάζουμε ΧΑΡΑΓΜΑ.

(ΦΩΤΟ:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί