• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Οι 24 μήνες μίας πικρής δικαίωσης»: «Τρέχει» η πανευρωπαϊκή διορία για τις έξυπνες ταυτότητες – Τι έλεγε πριν χρόνια ο «γραφικός» Λιακόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι 24 μήνες μίας πικρής δικαίωσης»: «Τρέχει» η πανευρωπαϊκή διορία για τις έξυπνες ταυτότητες – Τι έλεγε πριν χρόνια ο «γραφικός» Λιακόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα υποχρεωθούν μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες να αποκτήσουν τις νέες «έξυπνες ταυτότητες».
του Άρη Δημόπουλου

«Τελειώνουν τα ψέματα» για πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίων, πάνω στους οποίους οι πιέσεις των κρατών-μελών θα γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικές σχετικά με την απόκτηση των «έξυπνων ταυτοτήτων».

Ουσιαστικά πρόκειται για τις ταυτότητες νέου τύπου που ήδη προμοτάρονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το τελευταίο διάστημα και στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε σε άρθρο μας από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους:

«Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες, με το διαγωνισμό για την έκδοσή τους να αναμένεται να γίνει μέσα στο 2019.

Ειδικότερα, προβλέπεται η χρήση ψηφιακού δακτυλικού αποτυπώματος, παράλληλα με το τσιπάκι και τα βιομετρικά στοιχεία που θα περιέχει η ταυτότητα, η οποία θα έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας.

Για τις νέες ταυτότητες στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Έθνος και το cnn.gr, έχουν ήδη γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δελτία ταυτότητας παλαιού τύπου, τα οποία έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 127/1969, αντικαθίστανται υποχρεωτικά, εντός διαστήματος πέντε (5) ετών από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13, ως εξής:

α. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Α έως και Ε, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13.

β. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Ζ έως και Κ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από το πέρας της προθεσμίας της προηγούμενης περίπτωσης.

γ. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Λ έως και Ο, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (β).

δ. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Π έως και Σ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (γ).

ε. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Τ έως και Ω, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (δ).

Δείτε μία χαρακτηριστική απεικόνιση της νέας ταυτότητας που θα πάρει σύντομα «σάρκα και οστά» και στην Ελλάδα:

cnn.gr

Σύμφωνα λοιπόν με τις νεότερες οδηγίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, το αργότερο σε 24 μήνες από σήμερα, το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών θα πρέπει να έχει αλλάξει τις ταυτότητές του με τις νέες «έξυπνες ταυτότητες».

Η επίσπευση αυτή γίνεται από τις Βρυξέλλες με πρόφαση το μεταναστευτικό πρόβλημα, ζητήματα ασφάλειας και καλύτερου ελέγχου των συνόρων εντός της Ε.Ε. και την ενίσχυση της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ε.Ε. στα κράτη-μέλη.

Ουσιαστικά, όπως ήδη έχει αναφερθεί, οι νέες ταυτότητες θα λειτουργούν ως πιστωτικές κάρτες συμπεριλαμβάνοντας βιομετρικά στοιχεία από τον κάθε πολίτη της Ε.Ε.

*Προσοχή:

Χωρίς αυτή την κάρτα ουσιαστικά θα είσαι….αόρατος στο κράτος πράγμα που ισοδυναμεί με απειλή!

Σας φαίνονται μήπως όλα αυτά υπερβολικά ή ακόμη και….γραφικά;

Σε λίγους μήνες από σήμερα θα αποτελούν την νέα πραγματικότητα σε κάθε κράτος της Ε.Ε., τα κράτη της οποίας τόσο πρόθυμα έχουν ήδη πει “ναι” στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τις βιομετρικές ταυτότητες.

Ως μέλος της…ευρωπαϊκής οικογένειας, αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα κληθεί να υιοθετήσει τα παραπάνω μέτρα.

Ο , για πολλούς, «γραφικός» Δημοσθένης Λιακόπουλος είχε προειδοποιήσει πολλάκις πριν χρόνια.

Ποιος όμως τον άκουγε;

(φωτο:pexels)