Οι δύο αντίπαλοι «μεγιστάνες της τεχνολογίας», Έλον Μασκ και Σαμ Άλτμαν, βρήκαν ένα νέο πεδίο «σύγκρουσης»: Τον ανθρώπινο εγκέφαλο!
Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το ΕΛ, ο Έλον Μασκ, με «όχημα» την εταιρεία του Neuralink έχει ήδη αναπτύξει τα πρώτα «εγκεφαλικά προϊόντα», υποσχόμενος την «επαύξηση των ανθρωπίνων ικανοτήτων».
«Θα γράφουμε απευθείας στον εγκέφαλό σας. Κάποια στιγμή τα εμφυτεύματα δεν θα διορθώνουν απλώς πράγματα, αλλά θα επαυξάνουν σημαντικά τις ανθρώπινες δυνατότητες δραματικά», είχε δηλώσε περιχαρής ο Μασκ, ωστόσο τώρα φαίνεται πως έχει ισχυρό ανταγωνιστή και μέσα στις ΗΠΑ.
Οι βλέψεις του Σαμ Άτλμαν
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πασίγνωστη OpenAI του Altman, η εταιρεία πίσω από το ChatGPT, σχεδιάζει την επόμενη μεγάλη επένδυσή της σε μια νεοσύστατη εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων που ονομάζεται Merge Labs.
Πρόκειται για έναν μεγάλο ανταγωνιστή της Neuralink του Μασκ, η οποία κατέχει σήμερα την κυρίαρχη θέση στην αγορά εμφυτευμάτων διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), τουλάχιστον στη Δύση.
Η μέθοδος της Merge Labs θα περιλαμβάνει γονιδιακή θεραπεία που θα τροποποιούσε τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Ταυτόχρονα μία μικροσυσκευή υπερήχων θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και θα είναι ικανή να ανιχνεύσει και να ρυθμίσει τη δραστηριότητα στα τροποποιημένα κύτταρα.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η Merge θα μπορούσε να «διδαχθεί» από τις πολύχρονες αποτυχίες και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που αντιμετώπισε η Neuralink του Μασκ και να εξελιχθεί πολύ πιο γρήγορα, ευέλικτα και με… καλύτερα «εγκεφαλικά προιόντα»!
Εξάλλου ο Άτλμαν, ο μεγάλος αντίπαλος του Μασκ, αναφέρεται στην «ένωση ανθρώπων-μηχανής» εδώ και χρόνια, κάτι που επιχειρεί τώρα να το κάνει πράξη.
Σε αυτή την αλλόκοτη «κούρσα» που αρχίζει και κορυφώνεται στις μέρες μας, οι άνθρωποι είναι απλοί θεατές και ετοιμάζονται ψυχολογικά στο να δεχθούν ό,τι τους «κάνει ευκολότερη τη ζωή».
Pixabay photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεγάλη η συμμετοχή στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη – Πόσοι ενδιαφερόμενοι και επιχειρήσεις συμμετείχαν
- Στο προσκήνιο ξανά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εν μέσω πολεμικών απειλών από Τραμπ
- Σειρά επιθέσεων τζιχαντιστών στην Μπουρκίνα Φάσο
- Προϋπολογισμός: Υπέρβαση των κρατικών εσόδων έδειξαν τα στοιχεία του Ιανουαρίου
- Αγρότης γιόρτασε τα γενέθλια των κατσικιών με DJ και μεγάλο γλέντι…! Vid
- Δολοφονία ισοβίτη στις φυλακές Δομοκού: Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν
- Σαρακοστιανό τραπέζι: Αυτή θα είναι η φετινή τιμή της λαγάνας – Αυξήσεις στα θαλασσινά
- Ο Ρούμπιο στηρίζει Όρμπαν
- Κινέζα Cosplayer μοιάζει εκπληκτικά με ρομπότ εκπλήσσοντας τους περαστικούς, vid
- Η επικεφαλής της γερμανικής δεξιάς έχει άσχημα μαντάτα για τον Ζελένσκι και την παρέα του, vid
Κύρια Θέματα








