Ο καιρός είναι κοντά: Μετρητά – Τέλος, στην Ελλάδα;

Στις 29 Νοεμβρίου, θα γίνει η νέα κλήρωση για την λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ.

Η κλήρωση, θα αφορά τις συναλλαγές του Οκτωβρίου, που γίνονται με ηλεκτρονικό ή πλαστικό χρήμα. Το νέο βέβαια δεν είναι η φορολοταρία, αλλά οι σκέψεις που υπάρχουν μέσα στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που…κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το ΥΠΟΙΚ προωθεί κινήσεις για τον περιορισμό χρήσης των μετρητών. Είναι πολύ πιθανό, να μειωθεί το όριο πάνω από το οποίο οι συναλλαγές γίνονται υποχρεωτικά (μέσω του τραπεζικού συστήματος).

Το όριο σήμερα είναι στα 500 ευρώ και είναι πολύ πιθανό να μειωθεί στα 300 ευρώ. Γενικότερα, η χρήση των μετρητών θα καταργηθεί από ότι φαίνεται.

Το υπουργείο Οικονομικών, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα προωθήσει ένα πακέτο μέτρων σταδιακής κατάργησης, της χρήσης των μετρητών. Οι περισσότεροι βλέπουν με θετικό μάτι αυτή την προοπτική, σίγουρα.

Ήδη αρκετοί πολίτες, δεν χρησιμοποιούν μετρητά για τις συναλλαγές τους, γιατί τους…βολεύει να κουβαλάνε απλά μια κάρτα ή να πραγματοποιούν αγορές μέσω του e-banking.

Πόσο πιθανό είναι οι Έλληνες να παραλάβουν ή καλύτερα να βάλουν τσίπ στα χέρια τους, όπως στην Σουηδία;

Δείτε σχετικό μας άρθρο!!!

Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Οι καιρός δεν είναι απλά κοντά, αλλά είναι εδώ. Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται και δέχονται αδιαμαρτύρητα τα πάντα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν η κατάργηση των μετρητών έρθει ΤΩΡΑ, αλλά σίγουρα δεν θα αργήσει και ίσως γίνει ΞΑΦΝΙΚΑ.

Το σχέδιο είναι έτοιμο. Σε ολόκληρο τον κόσμο, βλέπουμε ότι έχει ξεκινήσει ο πόλεμος εναντίον των μετρητών. Αυτό, πλέον το λένε όλοι!!!

  • 114
  •  
  •  
  •  
  •  
  •