• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέο «καθεστώς»: Τα «μικροτσίπ» έρχονται στο σπίτι, στο γυμναστήριο, στην δουλειά (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο «καθεστώς»: Τα «μικροτσίπ» έρχονται στο σπίτι, στο γυμναστήριο, στην δουλειά (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

 

 Από την ώρα που στο el.gr αναδείξαμε την είδηση για την έλευση των μικροτσίπ στην Ευρώπη και την μαζική προώθησή τους σε eργαζομένους και γενικά σε πολίτες, τα βίντεο και οι σχετικές ειδήσεις έχουν πληθύνει. Τότε βέβαια, αυτοί που όλοι γνωρίζουμε, είχαν βγάλει την είδηση «ψεύτικη».

3000 Σουηδοί εδώ και λίγους μήνες έχουν δεχθεί να ενσωματώσουν ένα μικροτσίπ, το οποίο ως πειραματική τεχνολογία για την ώρα μπορεί να τους απαλλάξει από τα κλειδιά και τις πιστωτικές τους κάρτες, σχολιάζει το Lifo και συνεχίζει:

«Μπορούν να εισέρχονται στους χώρους του ενδιαφέροντος τους (γυμναστήριο, γραφεία, δημόσιες υπηρεσίες), αλλά και στο σπίτι τους και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, απλώς σκανάροντας το χέρι τους σε ένα ειδικό μηχάνημα.

 Η 28χρονη Ούλρικα δέχθηκε να κάνει την εμφύτευση αυτού του μικροτσίπ που είναι σε μέγεθος κόκκου, απλώς για να έχει την εμπειρία αυτής της νέας τεχνολογίας και να αποφασίσει αν θέλει να τη χρησιμοποιήσει και στο μέλλον. Οι ειδικοί λένε ότι ένας πρώτης τάξεως τρόπος να προστατεύεται η ασφάλεια ενός ανθρώπου και να επαληθεύονται τα στοιχεία ταυτότητας του, ενώ υποστηρίζουν ότι αυτό το μικροτσίπ θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε με τους γύρω μας, ταξιδεύουμε και ζούμε.  

Ωστόσο, υπάρχει και σοβαρός προβληματισμός γύρω από αυτή την τεχνολογία που μοιάζει να ξεπήδησε από σενάριο sci-fi ταινίας. Τι πραγματικά συμβαίνει με το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα;  

Πόσο εύκολο είναι άτομα που φέρουν το μικροτσίπ να πέσουν θύματα κακόβουλων και χάκερς και να χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα; Πόσα θα γνωρίζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες για την υγεία των ανθρώπων;   

Αν ως πειραματική τεχνολογία ανησυχεί και προβληματίζει, σίγουρα δεν υπάρχουν ακόμη απαντήσεις για το τι θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα αν για κάποιο λόγο αυτό το μικροτσίπ γίνει καθεστώς…»

Αυτά τα λόγια ανήκουν στο Lifo! Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο, εκτός του ότι αναμένουμε το επόμενο στάδιο εμφυτεύματος, το οποίο θα σπεύσει να δώσει την… «λύση» στα προβλήματα που επικαλείται το άρθρο σε σχέση με τους κινδύνους των ηλεκτρονικών μικροτσίπ.