• Αρχική
  • Άρθρα
  • MICROCHIPS
  • «Κατά ριπάς» οι εξελίξεις σε σχέση με την Ελλάδα – Διαβάστε τι άλλο θα συμβεί ΤΩΡΑ στην χώρα μας και επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Κατά ριπάς» οι εξελίξεις σε σχέση με την Ελλάδα – Διαβάστε τι άλλο θα συμβεί ΤΩΡΑ στην χώρα μας και επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο κοντά από ποτέ η ελληνική κοινωνία των μικροτσίπ και τους διαρκούς ελέγχου...

Κυριαρχία των ανέπαφων συναλλαγών, ραγδαία ανάπτυξη συναλλαγών και πληρωμών μέσω των έξυπνων κινητών, δηλαδή του ψηφιακού χρήματος, ταχεία ενσωμάτωση συστημάτων πληρωμών στα αυτοκίνητα αλλά και σε δεκάδες αντικείμενα και συσκευές φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα εξαπλωθούν ταχύτατα παντού και στην Ελλάδα.

Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μια μια φράση: «Τα γεγονότα τρέχουν».

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Bill Gajda, ανώτατο στέλεχος Καινοτομίας και Στρατηγικών Συνεργασιών στην Visa, οι ανέπαφες συναλλαγές είτε μέσω καρτών είτε μέσω του κινητού έχουν πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου διεθνώς και εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν πλήρως τα επόμενα χρόνια τόσο για μεγάλα όσο και για μικρά ποσά συναλλαγών.

Εν συνεχεία, μιλώντας για την Ελλάδα το ανώτατο στέλεχος της Visa δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ εντυπωσιασμένος τόσο για την μεγάλη άνοδο που επιτεύχθηκε στην πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών και γενικότερα συναλλαγών με πλαστικό χρήμα από την επιβολή και μετά των capital controls, όσο όμως και για την συνέχιση της ανόδου αυτής και μετά την σχεδόν κατάργηση τους που έχει πραγματοποιηθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια, οι κύριοι της Visa δίνουν τα συγχαρητήριά τους στην κυβέρνηση, καθώς τα μέτρα που ακουλουθήθηκαν οδηγούν στην εξάπλωση των ψηφιακών συναλλαγών, οι οποίες με την σειρά τους οδηγούν στην αχρήματη κοινωνία και στα όποια μικροτσίπ-βιοτσίπ-εμφυτεύματα.

Τι άλλο έχουμε όμως να περιμένουμε στο αμέσως επόμενο μέλλον αναφορικά με τους τρόπους συναλλαγών;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς: μετρό, λεωφορεία, τραμ αλλά και κάθε άλλο μέσο μεταφοράς ακόμη και ιδιωτικό, όπως για αυτοκίνητα, ποδήλατα κλπ.

Εντούτοις, όπως μας ενημερώνει ο Bill Gajda – δεν θα πρόκειται για το κλασικό χάρτινο ή ηλεκτρονικό εισιτήριο που ξέραμε μέχρι σήμερα. Εισιτήριο θα αποτελεί πλέον η ίδια η χρεωστική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο.

Στο μετρό για παράδειγμα, με απλά λόγια, ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να περάσει από τις μπάρες και να εισέλθει στους σταθμούς του μετρό απλά με τη κάρτα του, χωρίς αγορά εισιτηρίου. Ο επιβάτης που χρησιμοποιεί την κάρτα του για διαδρομές στο μετρό θα χρεώνεται στο τέλος της ημέρας με ποσό ανάλογα με τις διαδρομές που έχει κάνει, με την επιλογή της οικονομικότερης λύσης που προσφέρεται στο σύστημα. Η Visa σε συνεργασία με άλλες εταιρίες βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης του νέου προϊόντος που ήδη υπάρχει πιλοτικά αλλά και εμπορικά όπως στο Λονδίνο για το μετρό τα λεωφορεία κλπ.

Περιμένετε έχει κι άλλο…

Όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στο κόσμο στο Mobile World Congress που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη, όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες υιοθετούν ενσωματωμένα και αυτοματοποιημένα συστήματα πληρωμών. Οι πληρωμές που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, αναφέρει ο Bill Gajda θα γίνονται πλέον χωρίς ανθρώπινη μεσολάβηση, όπως για το παρκινγκ, τα διόδια, για αγορές προϊόντων σε υπαίθριος σταθμούς κλπ. Θα γίνονται αυτοματοποιημένα καθώς τα αυτοκίνητα διαθέτουν ήδη έξυπνα συστήματα πληρωμών που επικοινωνούν απευθείας με τα αντίστοιχα σύστημα πληρωμών στα μέσα που προαναφέρθηκαν. Οι συναλλαγές γίνονται δηλαδή «αόρατες».

Αυτά θα εφαρμοστούν ΤΩΡΑ και στην Ελλάδα.

Η εποχή όπου ο άνθρωπος δεν θα μεσολαβεί καθόλου για να πραγματοποιεί πληρωμές δεν είναι στο απώτερο μέλλον, έχει ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες εφαρμογές να έρχονται και στην Ελλάδα, σχολιάζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά την συνομιλία που είχε με τον κ. Gajda της Visa.

Είπατε κάτι;

Αντί επιλόγου δείτε πως σχολιάζει το όλον θέμα ακόμα και το CNN Greece και επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ:

CNN Greece

ΦΩΤΟ: pexels.com

  • 82
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...