• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ινδία: Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν τοποθετούν «τσιπάκια εντοπισμού», στα οχήματά τους (Βίντεο)

Ινδία: Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν τοποθετούν «τσιπάκια εντοπισμού», στα οχήματά τους (Βίντεο)

Μια νέα πραγματικότητα ζούνε οι Ινδοί. Μια οδηγία του Κράτους “ήρθε” να μπερδέψει πολλούς πολίτες.

2,600 οχήματα εισήλθαν στο Δελχί χωρίς να έχουν τα «προβλεπόμενα εξαρτήματα».

Οι οδηγοί των οχημάτων πλήρωσαν πρόστιμα επειδή δεν είχαν τοποθετήσει RFID Tags (Έξυπνα τσιπάκια τα οποία εντοπίζουν την θέση ενός αντικειμένου, το ταυτοποιούν και στην συνέχεια οι πολίτες πληρώνουν. ), στα οχήματά τους. Οι αρχές επέτρεψαν στους ανθρώπους να περάσουν τα διόδια, αλλά πλήρωσαν τα διπλάσια χρήματα.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μόνο τα οχήματα που έχουν τα RFID Tags μπορούν να εισέρχονται στο Δελχί χωρίς τον φόβο των προστίμων. Οι αρχές της χώρας γνωστοποίησαν ότι τα περισσότερα οχήματα δεν ακολουθούν τον κανονισμό και ότι αρκετοί περνάνε από παράδρομους ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.

Προκειμένου να σταματήσει αυτή η «παράνομη πράξη», η κυβέρνηση δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής οι παραβάτες που δεν τοποθετούν RFID Tags στα οχήματά τους, «θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου» και οι υποθέσεις τους θα φτάνουν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Οι Ινδοί είναι αρκετά προχωρημένοι σε αυτά τα θέματα. Κανένας πολίτης δεν βγαίνει και δεν μπαίνει στο Δελχί, χωρίς τα RFID Tags. Αν το κάνει πληρώνει πρόστιμο όπως διαβάσατε και παραπάνω.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι στην Σουηδία, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εθελοντικά δέχτηκαν να εμφτυτεύσουν μικροτσίπ κάτω από το δέρμα τους. Το μικροτσίπ αυτό, χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιούν οι Ινδοί, για τον εντοπισμό των οχημάτων τους.

Δείτε το ρεπορτάζ του euronews:

Photo:pexels