• Αρχική
  • Άρθρα
  • MICROCHIPS
  • Η «πρόοδος» κατακλύζει και την Κύπρο: «Μόδα» γίνονται οι βιομετρικές κάρτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «πρόοδος» κατακλύζει και την Κύπρο: «Μόδα» γίνονται οι βιομετρικές κάρτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάντα στο πνεύμα της....ανάπτυξης και της «προόδου», λανσάρονται νέες καινοτόμες ιδέες σε ό,τι αφορά την αυτοματοποίηση των πάντων.
Του Άρη Δημόπουλου

Προκειμένου λοιπόν να…συνηθίζουν οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, προωθούν σε πολλές δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία μέσω «έξυπνων καρτών ή συσκευών».

Ένα τέτοιο παράδειγμα έχουμε και στην Κύπρο, η οποία δεν μένει…πίσω στις εξελίξεις, μέσω της εταιρείας Gemalto και των βιομετρικών της καρτών.

Πρόκειται για βιομετρικές κάρτες οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία του δαχτυλικού αποτυπώματος και ουσιαστικά δεν έχουν κανένα κωδικό ασφαλείας (PIN). 

Για να αναλογιστείτε μάλιστα πόσο…μεγάλη καινοτομία είναι η συγκεκριμένα για την Μεγαλόνησο και γενικά την Ευρώπη, στην Μ.Βρετανία δεν έχουν λανσαριστεί ακόμη οι παραπάνω κάρτες, πράγμα που όμως αναμένεται να γίνει σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα.

Η ίδια η εταιρεία εξάλλου ανακοίνωσε πως η κυκλοφορία των βιομετρικών καρτών θα γίνει για πρώτη φορά αποκλειστικά στην Κύπρο!

Για τέτοια «πρόοδο» μιλάμε!

Δείτε λοιπόν τι έρχεται να δοκιμαστεί σε ελληνικό πληθυσμό πρώτα:

Θυμίζουμε επίσης τι είχε πρωτοδιαφημιστεί στην χώρα μας από την Εθνική Τράπεζα πριν από περίπου ένα χρόνο, σε άλλη μία…«έξυπνη καινοτομία» για τις ανέπαφες συναλλαγές.

Όλα δοκιμαστικά, έως ότου φέρουν την «τελική λύση-υποδούλωση» για όλους τους ανθρώπους:

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu