• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ζήτω ο κομμουνισμός της Ν.Δ.! Έβγαλαν ΒΙΝΤΕΟ για την ψηφιακή κάρτα, δείτε το

Ζήτω ο κομμουνισμός της Ν.Δ.! Έβγαλαν ΒΙΝΤΕΟ για την ψηφιακή κάρτα, δείτε το

Η νέα εποχή μπαίνει για τα καλά στην χώρα μας...

Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στην Ελλάδα θα ξεκινήσει, όπως είδατε,από μεγάλες επιχειρήσεις που ήδη χρησιμοποιούν συστήματα ωρομέτρησης για τους εργαζόμενους, συνήθως ηλεκτρονικά, και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την αγορά.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας έβγαλε βίντεο, το οποίο θυμίζει αντίστοιχα του εξωτερικού, όπου οι εργαζόμενοι έχουν τσιπάκι, αντί για κάρτα, με παρόμοιες λειτουργίες.

Το σύστημα θα διαθέτει απεικόνιση όλων των νόμιμων ορίων υπερωριών, ημερήσιου χρόνου ανάπαυσης κ.λπ.

  • Ο εργαζόμενος θα χτυπάει κάρτα ή θα δηλώνει σε ειδική εφαρμογή στο κινητό την έναρξη και την λήξη της εργασίας. Η κοινοποίηση θα γίνεται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ στον κεντρικό μηχανισμό, ενώ σε πραγματικό χρόνο θα καταγράφονται και οι υπερωρίες.
  • Η επιθεώρηση Εργασίας μετατρέπεται σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ.
  • Ο μισθός θα απεικονίζεται και σε επίπεδο ώρας.
  • Θα υπάρχουν προβλέψεις σε τεχνικό επίπεδο για όλες τις ειδικές συνθήκες που καταγράφηκαν κατά τη διαβούλευση, όπως ενδεικτικά εργασίες εκτελούμενες έξω από την έδρα της επιχείρησης, επαγγελματικά ταξίδια, έκτακτη απουσία του εργαζόμενου για προσωπικούς λόγους κ.λπ.

Υπενθυμίζεται πως, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός, κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως ότι δεν του αρκεί να “χτυπάει κάρτα” ο εργαζόμενος, αλλά με την μέθοδο του γεωεντοπισμού, θα βλέπει το Υπουργείο αν απομακρύνθηκε ή όχι από την εργασία του.

Δείτε το βίντεο του υπουργείου για την ψηφιακή κάρτα εργασίας:

Δείτε τώρα βίντεο με υπαλλήλους και τσιπάκια! Παρατηρείτε ομοιότητες;;;

Τα στάδια μετάβασης στη ψηφιακή κάρτα εργασίας:

Α. Eντός του 2021 οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν ηλεκτρονικά πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που καταχωρίζονται στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» σχετικά με τον εργασιακό τους βίο.

Β. Ως τις αρχές του 2022 θα είναι έτοιμη η «μήτρα» της κάρτας εργασίας, δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα υποδέχεται τις πληροφορίες που θα καταχωρούν ψηφιακά εργαζόμενοι και εργοδότες. Παράλληλα, καταργείται μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών με στόχο τη διευκόλυνση εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Γ. Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με παρακολούθηση της πραγματικής απασχόλησης σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.