Η ανθρωπότητα συνηθίζει στις «αόρατες» συναλλαγές

Επιτάχυνση της τάσης ανόδου της πραγματοποίησης πληρωμών μέσω του κινητού τηλεφώνου αλλά και γενικότερα κινητών συσκευών, έναντι του πλαστικού χρήματος και φυσικά των μετρητών,

 

εκτιμά ότι θα υπάρξει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ο Bill Gajda, ανώτατο στέλεχος Καινοτομίας και Στρατηγικών Συνεργασιών στη Visa.

Μέσου κινητού το σύνολο των καθημερινών πληρωμών

Στο Λονδίνο για παράδειγμα, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Bill Gajda , υπάρχει ήδη η δυνατότητα πραγματοποίησης του συνόλου σχεδόν των καθημερινών πληρωμών χωρίς την χρήση μετρητών και καρτών, αλλά μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Από τα μέσα μεταφοράς, όπως μετρό, ταξί μέχρι καθημερινές συναλλαγές όπως σε σουπερ μάρκετ, μπακάλικα, πρατήρια βενζίνης όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω κινητού, επισημαίνοντας και ο ίδιος οτι δοκιμαστικά για περισσότερο από μια εβδομάδα πραγματοποίησε το σύνολο των πληρωμών του μέσω κινητού τηλεφώνου.

Εξάπλωση της τάσης σε όλες τις αγορές της Ευρώπης

Η τάση αυτή θα εξαπλωθεί σε όλες τις αγορές της Ευρώπης, με την άνοδο να διαφέρει ανά ηλικιακές ομάδες, τονίζει.

Ο Bill Gadga, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις τεχνολογικές αλλαγές που έρχονται στο τομέα πληρωμών καθώς προΐσταται των κέντρων καινοτομίας της Visa, επισημαίνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι παράλληλα με τις τάσεις αυτές στον τομέα πληρωμές εμφανίζονται και νέες προσφερόμενες υπηρεσίες μέσω εφαρμογών.

 

Εστιάζει σε νέες υπηρεσίες που δημιουργούνται στον τομέα των digital πληρωμών. Αναφέρεται αρχικά στη δυνατότητα ανοίγματος digital συνδεδεμένων λογαριασμών από τον δικαιούχο ενός καρτικού λογαριασμού σε τρίτα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα στη δυνατότητα ενός γονιού να δημιουργεί με μεγάλη ευκολία συνδεδεμένο digital λογαριασμό για τα παιδιά του με τη δυνατότητα ελέγχου των δαπανών, περιορισμών σε ποσά, ειδοποιήσεων για τις κινήσεις που πραγματοποιούν κλπ.

Επίσης να έχει τη δυνατότητα άμεσης επιλογής και ενεργοποίησης αποταμιευτικών προγραμμάτων στο νόμισμα που επιθυμεί κλπ.

Η τάση για βραχυχρόνιες πιστώσεις

Δίνει επίσης έμφαση στη αλλαγή που παρατηρείται ήδη και θα γνωρίσει περαιτέρω ανάπτυξη αναφορικά με τη δυνατότητα χορήγησης βραχυχρόνιων πιστώσεων για την πραγματοποίηση αγορών. Νεότερες ηλικιακά γενιές όπως η millennials στρέφονται από την χρήση κλασικών πιστωτικών καρτών στη ζήτηση αυτόματων πιστώσεων για χρονικό διάστημα μερικών μηνών όταν πραγματοποιούν αγορές, όπως για παράδειγμα μια τηλεόραση κλπ.

Πληθώρα υπηρεσιών και προϊόντων που θα αυξάνονται συνέχεια θα δούμε για τους ταξιδιώτες για διευκόλυνση τόσο των πληρωμών τους όσο και της βελτίωσης της ποιότητας των μετακινήσεων και της παραμονής τους στις χώρες που επισκέπτονται. Βοηθητικές υπηρεσίες, loyalties προγράμματα και σειρά υπηρεσιών θα εμφανίζονται.

Στο Λονδίνο οι καθημερινές συναλλαγές γίνονται με τα νέα μέσα πληρωμών-Φωτογραφία:AP/Manu FernandezΣτο Λονδίνο οι καθημερινές συναλλαγές γίνονται με τα νέα μέσα πληρωμών-Φωτογραφία:AP/Manu Fernandez

Οι πληρωμές «εξαφανίζονται» σταδιακά, επισημαίνει ο Bill Gajda, θέλοντας να τονίσει ότι ολοένα και περισσότερο θα πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα και «αόρατα», χωρίς χρήση πλαστικού και φυσικά μετρητών, αλλά μέσω κινητών, ανέπαφα και ταχύτατα καθώς και μέσω των ενσωματωμένων συστημάτων πληρωμών σε συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κινητών συσκευών και αντικειμένων, από ρολόγια και κοσμήματα μέχρι αυτοκίνητα κλπ.

Aυτοκίνητα με ενσωματωμένα συστήματα πληρωμών

Σε δυο χρόνια περίπου από σήμερα το σύνολο τω αυτοκινητοβιομηχανιών θα παράγει μαζικά αυτοκίνητα με ενσωματωμένα συστήματα πληρωμών που θα επιτρέπουν σειρά «αόρατων» πληρωμών χωρίς καμία ανθρώπινη μεσολάβηση, αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του διαδικτύου των πραγμάτων και των μεγάλων αλλαγών που επιφέρει στην καθημερινότητα αλλά και στο τρόπο πληρωμών.

Αναφορικά με την ασφάλεια στις συναλλαγές οι καταναλωτές θεωρούν ότι είναι εκεί, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Bill Gajda.

Δίνουν έμφαση στην ευκολία αλλά και στην ταχύτατα πραγματοποίησης τους καθώς και στον έλεγχο των συναλλαγών.

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu