Έρχονται τα smart boxes

Ανάλογα απρόθυμα να διαχειριστούν με τον παραδοσιακό τρόπο τα μετρητά είναι και τα διευθυντικά στελέχη ή το υπαλληλικό προσωπικό των αλυσίδων εστίασης.

Έτσι, χωρίς την άμεση και ακριβή καταγραφή της κατάθεσης μετρητών που έχει πραγματοποιηθεί, είναι δύσκολο για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων να γνωρίζουν που ακριβώς ‘πατάνε’ οικονομικά ανά πάσα στιγμή.

Τα έξυπνα καταθετήρια-χρηματοκιβώτια (smart safes), είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων γρήγορης εξυπηρέτησης που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να εξελιχθούν σε εφιάλτες.

Τα έξυπνα χρηματοκιβώτια επιτρέπουν στους διαχειριστές και τους υπαλλήλους να καταθέτουν μετρητά και να λαμβάνουν πίστωση από την τράπεζα για τα μετρητά μέχρι να γίνει η κατάθεση. Γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά, τα έξυπνα χρηματοκιβώτια παρέχουν ασφάλεια, καθώς και ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο. «Χρησιμοποιούμε αυτά τα συστήματα εδώ και χρόνια. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα μετρητά και οι κλοπές μειώνονται αισθητά» υποστηρίζει ο Dean Fox.

To στέλεχος της Paradigm Investments ισχυρίζεται ότι τα συστήματα διαχείρισης μετρητών παρέχουν στους υπευθύνους των καταστημάτων και τη διοίκηση γρήγορες υπηρεσίες με πρόσβαση από οπουδήποτε και σε πραγματικό χρόνο στις καταθέσεις τους, οπότε αν προκύψει ένα ζήτημα, μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Μπορώ να έχω πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο και να μαθαίνω σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς έχει κατατεθεί και αν υπάρχουν προβλήματα. Με τις κλασικές τραπεζικές συναλλαγές ίσως χρειαστούν τρεις με τέσσερις ημέρες πριν διαπιστώσω ότι π.χ. υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Κάτι τέτοιο επιβάλλει σε οποιονδήποτε από το προσωπικό σκέπτεται την κλοπή, να το σκεφτεί καλύτερα…». Το έξυπνο χρηματοκιβώτιο αποτελείται από τρεις συσκευές: α) ένα χρηματοκιβώτιο, β) μια καταμετρητική μηχανή και γ) έναν υπολογιστή, συνδεδεμένο σε δίκτυο.

ΠΗΓΗ: pexels.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...