Ο 12ψήφιος προσωπικός μας αριθμός βρίσκεται προ των πυλών. Θα διευκολύνει την καθημερινότητά μας ή όπως ακούσαμε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA «θα ενοποιεί την προσωπικότητά μας απέναντι στο Κράτος».
Αυτό διαβεβαίωσε και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Αυτό ισχύει σε 15 τουλάχιστον άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ετοιμάζεται να εφαρμόσει και στη χώρα μας ο κ. Πιερρακάκης: «Ένας αριθμός, αντί για πολλούς».
Όλα πιο εύκολα! Άραγε αυτό θα είναι ο αριθμός που θα ενσωματωθεί σε πιθανή ψηφιακή ταυτότητα-πιστοποίηση, η οποία θα αποδεικνύει ο πολίτης είναι εμβολιασμένος και δεν συνιστά υγειονομική απειλή για το σύνολο;;;
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ: Σε λιγότερο από μία διετία, «θα έχουμε τις νέες ταυτότητες στην ζωή μας και θα έχουμε και έναν αριθμό αντί για πολλούς», σύμφωνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μάλιστα αυτός ο αριθμός θα περιλαμβάνει τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ αλλά θα έχει και άλλα τρία ψηφία αριθμητικά μπροστά, θα είναι 12ψήφιος.
«Θα κάνουμε τα πάντα στην φυσική επαφή μας με το δημόσιο με αυτόν τον αριθμό», σημείωσε.
«Θα πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο έναν αριθμό για να ταυτοποιείς», εξήγησε, ερωτηθείς στο που θα χρησιμοποιείται ο νέος 12ψήφιος προσωπικός αριθμός του κάθε πολίτη.
«Οι υπηρεσίες που αφορούν τη χρήση ΑΜΚΑ, τη χρήση ΑΦΜ, τη χρήση αριθμού δελτίου ταυτότητας, εν τέλει θα είναι όλα αυτά με έναν αριθμό και μόνο».
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως ο 12ψήφιος προσωπικός αριθμός «ενοποιεί την εξυπηρέτηση του πολίτη στον κισέ, στην επαφή του με το δημόσιο».
«Ενοποιεί την προσωπικότητά του», έσπευσε να συμπληρώσει ο δημοσιογράφος.
Δείτε τι ειπώθηκε:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
