• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Δυνατή» πρόβα οικειοθελούς «σφραγίσματος» πολιτών! Ελλάδα ετοιμάσου… BINTEO

«Δυνατή» πρόβα οικειοθελούς «σφραγίσματος» πολιτών! Ελλάδα ετοιμάσου… BINTEO

Οι Ισπανοί «δείχνουν» τον δρόμο στους απανταχού γλεντζέδες…

Για πρώτη φορά εδώ και οκτώ μήνες, η Χιρόνα στην Ισπανία έζησε ξανά ένα μέρος της νυχτερινής ζωής της, αυτό το Σαββατοκύριακο!

Αυτό όμως συνέβη, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου πειράματος, το οποίο παραπέμπει στο «σφράγισμα» των πολιτών, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε ένα πρόγραμμα πιλοτικού ψηφιακού πάσου, με το οποίο οι αρχές ισχυρίζονται ότι θα επιτρέψει τις κοινωνικές επαφές χωρίς να διασπείρεται ο… κορωνοϊός.

Από τον Οκτώβριο, οι συναυλίες έχουν απαγορευτεί στην περιφέρεια της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, ενώ τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν λειτουργούν τη νύχτα από τον Δεκέμβριο.

Το ψηφιακό πάσο επιτρέπει στους πολίτες να πάνε σε μια συναυλία ή να δειπνήσουν σε πέντε εστιατόρια. Απλά πρέπει να «κατεβάσουν» μια εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνά τους και να υποβληθούν σε τεστ αντιγόνων Covid-19, να επιδείξουν ένα αρνητικό PCR τεστ ή να αποδείξουν ότι έχουν ήδη περάσει τον κορωνοϊό. Γύρω στους 250 ανθρώπους έσπευσαν σε 20 λεπτά να προμηθευτούν τα εισιτήρια για τη βραδιά στο κλαμπ το Σάββατο.

Όλα αυτά συμβαίνουν κοντά στην Ελλάδα, η οποία δείχνει ορεξάτη για ακόμα περισσότερα διεθνιστικά μέτρα περιορισμού.

Δείτε: