Στον «αέρα» του ΣΚΑΪ μίλησε χθες Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε μία σειρά από θέματα της αρμοδιότητάς του.
Μετά τις συζητήσεις για την εγκληματικότητα, τις κάμερες και την οπλοκατοχή, ο Υπουργός δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει με τον Προσωπικό Αριθμό και τις νέες ταυτότητες.
Ο ίδιος αρνήθηκε πως υπάρχει οποιοδήποτε θέμα από πλευράς κυβέρνησης, κάτι που βεβαίως έχει δηλώσει προ ημερών (Λεπτομέρειες ΕΔΩ) και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις ταυτότητες».
Εν συνεχεία ο κ. Χρυσοχοΐδης έριξε τη «βόμβα», αποκαλύπτοντας πως ακόμα και ο ίδιος προσωπικά δέχεται πιέσεις από την αμερικανική πρεσβεία και το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σχετικά με τις ταυτότητες.
Τι δήλωσε αναλυτικά:
«Πρέπει ΟΛΟΙ να πάνε να βγάλουν ταυτότητες. Γιατί μας πιέζουν οι Αμερικανοί. Δέχομαι καθημερινά μηνύματα από την αμερικανική πρεσβεία και το αμερικανικό ΥΠΕΞ να βγάλουμε όλοι οι Έλληνες ταυτότητα για να μπορούμε να ταξιδεύουμε στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο χωρίς κανένα πρόβλημα ασφάλειας εγγράφου. Έχουμε ένα πολύ καλό διαβατήριο, πρέπει να αποκτήσουμε και μία πολύ καλή ταυτότητα.
Το θέμα του Π.Α. είναι ένα άλλο ζήτημα. Είναι ένα θεσμικό ζήτημα. Δεν επηρεάζει την εγκυρότητα των ταυτοτήτων. Με την ταυτότητα αυτή έχεις απευθείας τη δυνατότητα να βγάλεις visa για τις ΗΠΑ».
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έφτασε στην Αθήνα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών τη νέα εβδομάδα
- Ο Κινέζος πρόεδρος αναλαμβάνει τον ρόλο του… ειρηνοποιού στην κορεατική χερσόνησο
- Χαμός με βεντέτα που ξέσπασε στην Κρήτη! Νεκροί, τραυματίες και μπαράζ πυροβολισμών
- Κυβέρνηση για ΕΛΤΑ: Το κάθε κατάστημα με ελάχιστη κίνηση κοστίζει έως 150.000 ευρώ/χρόνο στον φορολογούμενο
- ΕΛΑΣ: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια
- Το smartphone έγινε το νέο «πορτοφόλι» των Ελλήνων! Πληρώνουν τα πάντα «ανέπαφα»
- Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τρένο να συγκρούεται με φορτηγό σε διάβαση στην Ολλανδία!
- Παρέμβαση Σαμαρά για το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ
- Πηγές ΝΔ: Ξετυλίγεται το “πράσινο” κουβάρι του ΟΠΕΚΕΠΕ









