• Αρχική
  • Άρθρα
  • COVI-PASS: Όλο και πιο κοντά η τελική μορφή «σφραγίσματος» (ΒΙΝΤΕΟ)

COVI-PASS: Όλο και πιο κοντά η τελική μορφή «σφραγίσματος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ο.Η.Ε.

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο «ψηφιακό διαβατήριο Υγείας»!

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας VST Enterprises σε συνεργασία με την βρετανική κυβέρνηση, ανέπτυξε μία εφαρμογή, η οποία ονομάζεται «COVI-PASS» και στόχο έχει να ιχνηλατήσει το ιστορικό των τεστ για τον κορωνοϊό, αν ένας οργανισμός έχει αναπτύξει αντισώματα απέναντι στον COVID19 (μετά από εμβόλιο) και άλλες σχετικές πληροφορίες Υγείας, χρησιμοποιώντας έναν μητρικό κωδικό που φέρει το όνομα «VCode».

Η επίσημη ιστοσελίδα του COVI-PASS χαρακτηρίζει το ψηφιακό διαβατήριο ως «το πιο ασφαλές ψηφιακό διαβατήριο του κόσμου, το οποίο βασίζεται σε πατενταρισμένη τεχνολογία, έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρησιμοποιείται σε διάφορα πρότζεκτ των Ηνωμένων Εθνών».

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Matt Hancock, δήλωσε πως η κυβέρνηση αναζητούσε ένα «σύστημα ταυτοποίησης», για όσους έχουν αντισώματα απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο ίδιος ο «VCode» περιγράφεται ως ένα «πρότζεκτ τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να αποθηκεύσει κάθε ευαίσθητη λεπτομέρεια για την ζωή σας χρησιμοποιώντας λογισμικό κρυπτογράφησης στρατιωτικού επιπέδου.

Εκχωρείστε με ασφάλεια οποιαδήποτε μορφή πληροφοριών στο δικό σας VCode®. Ο VCode® μπορεί να αποθηκεύσει οτιδήποτε από στοιχεία ταυτότητας, αρχεία ιστορικού Υγείας, τρόπους πληρωμής, αριθμούς εγγραφής αυτοκινήτου, στοιχεία επαγγελματικής κάρτας, συνδέσμους κοινωνικών μέσων δικτύωσης και πολλά άλλα όλα με μόνο έναν κωδικό»

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως η τεχνολογία θα «επιτρέψει» στους ανθρώπους να επιστρέψουν στην δουλειά «με ασφάλεια».

Τι σας θυμίζει το όλο πρότζεκτ; Λέτε αυτή η τεχνολογία να μπορεί να εμφυτευθεί και μέσα μας; Χωρίς την ψηφιακή ταυτότητα Υγείας δεν θα μπορούμε να δουλεύουμε ούτε να συναλασσόμαστε; Όλα δείχνουν πως το «σφράγισμα» των ανθρώπων για το «καλό της Υγείας» βρίσκεται πολύ κοντά.

Ας θυμηθούμε ξανά τον Bill Gates: