Αυτοκόλλητη ΣΦΡΑΓΙΔΑ-τατουάζ αντί για μικροτσίπ!! Ο εφιάλτης είναι εδώ

Για...κατοικίδια και ανθρώπους μαζί!

«Αν και είναι σημαντικό ο σκύλος ή η γάτα σας να έχουν ένα έντυπο ταυτότητας, σε περίπτωση που χαθούν, οι ετικέτες μπορεί να πέσουν και τα μικροτσίπ να μετακινηθούν από τη θέση τους», μεταδίδεται σήμερα.

Ιάπωνες επιστήμονες αναπτύσσουν μια εναλλακτική λύση, με τη μορφή γρήγορων και ανώδυνων τατουάζ.

Όταν το έμπλαστρο πιέζεται στο δέρμα του ασθενούς, οι μικροβελόνες διεισδύουν στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, χωρίς να φτάσουν σε κανένα από τα νεύρα από κάτω. Αυτές οι βελόνες σύντομα διαλύονται, απελευθερώνοντας το φάρμακο στο διάμεσο υγρό μεταξύ των κυττάρων του δέρματος.

Οι επιστήμονες του Τόκιο χρησιμοποίησαν μικροβελόνες (μήκους λιγότερο από 1 mm) από υαλουρονικό οξύ, το οποίο υπάρχει φυσικά στο σώμα.

Αυτές οι βελόνες ήταν γεμάτες με μόρια μη τοξικού μαύρου μελανιού για τατουάζ. Επιπλέον, οι βελόνες ήταν τοποθετημένες σε κάθε έμπλαστρο με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν μια εικόνα κουκκίδας ενός συγκεκριμένου γράμματος ή αριθμού.

Σε δοκιμές που έγιναν σε αρουραίους, τα έμπλαστρα/αυτοκόλλητα μικροβελόνας χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία για να σχηματίσουν τέτοιους αλφαριθμητικούς χαρακτήρες σε περιοχές γυμνού δέρματος.

Μετά από ένα μήνα, αυτοί οι χαρακτήρες ήταν ακόμα καθαρά ορατοί με γυμνό μάτι.

«Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε κατοικίδια, αλλά και ως μέσο αναγνώρισης των ζώων και παρακολούθησης της άγριας ζωής».

Και μια μέρα και στους ανθρώπους, αν και ήδη έχουν γίνει βήματα προς αυτό με αφορμή και την πρόσφατη πανδημία!!

QUANTUM-DOT TATTOOS

Τα παραπάνω θυμίζουν την τεχνολογία στην οποία βασίζονται τα «QUANTUM-DOT TATTOOS», για τα οποία έχετε διαβάσει από την πρώτη στιγμή μέσα από το ΕΛ!!

Θυμηθείτε τι είχαμε γράψει κατά τις πρώτες μέρες της πανδημίας, στις αρχές του 2020:

Τι είναι οι κβαντικές κουκίδες (quantum dots)

Πρόκειται για πάρα πολύ μικρούς νανο-κρυστάλλους, από ημιαγώγιμα υλικά (όπως το πυρίτιο κτλ). Έχουν την ιδιότητα, όταν πέφτει πάνω τους το λευκό φώς, να το απορροφούν επιτρέποντας μόνο ένα χρώμα να διαθλαστεί και να περάσει από μέσα τους. Όσο πιο μεγάλοι οι μικροκρύσταλλοι, τόσο μεγαλύτερο μήκος κύματος (και επομένως μικρότερη συχνότητα ) φωτός επιτρέπουν να τους διαπεράσει. Οι μεγάλοι επιτρέπουν να περνάει από μέσα τους το κόκκινο φως και οι πιο μικροί το μπλε. Τα ενδιάμεσα μεγέθη επιτρέπουν να περάσουν τα υπόλοιπα χρώματα.

Οι φθορίζουσες κβαντικές κουκίδες θα περιλαμβάνονται σε μικροσκοπικές βελόνες από ζάχαρη, έχοντας σαν βάση χαλκό. Οι βελόνες αυτές θα περιέχουν ή κάποιο εμβόλιο, όχι απαραίτητα μόνο του κορωνοϊού, ή κάποιο φάρμακο ελέγχου της γονιμότητας των γυναικών, σύμφωνα με τις εξαετείς μελέτες που έκανε το Ίδρυμα Bill Gates σε συνεργασία με το ίδρυμα Rockfeller και άλλα “ευαγή ιδρύματα”, κάποιων άλλων μεγάλων “φιλανθρώπων” , στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ.

Όλο το σύστημα από τις μικροβελόνες και τον χαλκό, θα είναι στερεωμένο πάνω σε ένα αυτοκόλλητο (patch). Ο άνθρωπος, θα παίρνει το κατάλληλο αυτοκόλλητο, θα το κολλάει στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο και οι μικροβελόνες, ανεπαίσθητα σχεδόν θα καρφώνονται στο δέρμα του, ενώ αυτός μετά θα ξεκολλάει το αυτοκόλλητο και θα το πετάει στα σκουπίδια. Οι μικροβελόνες τότε θα διαλύονται από την θερμότητα του σώματος και θα αφήνουν με τη μορφή τατουάζ τους νανοκρυστάλλους και το βιολογικό τους περιεχόμενο.

Όταν φωτίζονται οι νανοκρύσταλλοι, θα παίρνουν χρώμα ανάλογα με το μέγεθός τους και την κωδικοποίηση που θα τους έχει δώσει ο κατασκευαστής. Έτσι θα έχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και υπάλληλοι, μία σφραγίδα, που θα περιέχει και προσωπικά στοιχεία, όχι μόνο δηλαδή τα περί εμβολίου, αλλά τα πάντα και βέβαια το απαραίτητο βιολογικό υλικό.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί