• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αν σε κυνηγήσει αυτό δεν γλιτώνεις: Το ΒΙΝΤΕΟ που έχει τρομάξει τον πλανήτη

Αν σε κυνηγήσει αυτό δεν γλιτώνεις: Το ΒΙΝΤΕΟ που έχει τρομάξει τον πλανήτη

Τις τελευταίες εβδομάδες ένα βίντεο που δείχνει κάτι πραγματικά ανησυχητικό κάνει το γύρο του διαδικτύου.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Η τεχνολογία αλλάζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τον κόσμο μας.
Όπως μπορεί κανείς να δει από την εξέλιξή της, προχωράμε προς έναν αυτοματοποιημένο κόσμο. Είμαστε όπως λέγεται προ των πυλών της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Στην εποχή που κατασκευάζονται περισσότεροι και εξυπνότεροι ρομποτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τομέα, από την εργασία, μέχρι τις στρατιωτικές εφαρμογές, αντικαθιστώντας στο τέλος, πλήρως, τους ανθρώπους.

Στο ξεκίνημα του βίντεο που έγινε Viral σε όλον τον πλανήτη, βλέπουμε επιστήμονες να προχωρούν με ένα ρομπότ-εξολοθρευτή. Εδώ πρέπει να πούμε, πως όπως επισημαίνεται από τους δημιουργούς του, το βίντεο είναι μοντάζ και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Εμείς ωστόσο κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις για το έχει επιτευχθεί και τι όχι, πίσω από τις κλειστές πόρτες των εργαστηρίων της DARPA και των λοιπών παρεμφερών εταιριών.

Στα πλάνα του βίντεο βλέπουμε το εν λόγω ρομπότ-εξολοθρευτή να κρατάει όπλο, να στοχεύει, να πυροβολεί στόχους. Μάλιστα κάποια στιγμή ένας εν των επιστημόνων το κλωτσάει, αυτό πέφτει κάτω και συνεχίζει να πυροβολεί με ακρίβεια σαν κομμάντο των ειδικών δυνάμεων.

Στον αυτοματοποιημένο κόσμο του αύριο δεν αποκλείεται τέτοια ρομπότ να είναι οι στρατιώτες του μέλλοντος ή ακόμα και οι «αστυνομικοί» των φουτουριστικών «πράσινων» πόλεων.

Στο σημείο αυτό, ας κάνουμε μια σημαντική σκέψη. Ποιος ο λόγος δημιουργίας και δημοσιοποίησης του παρακάτω βίντεο;

Πολλοί θα πουν για να κάνουν μια πλάκα οι επιστήμονες της εν λόγω εταιρίας. Αυτό είναι σίγουρα μια σκέψη. Για να φτιάξουν ένα ολιγόλεπτο βίντεο επιστημονικής φαντασίας, θα ήταν μια άλλη σκέψη.

Θα μπορούσε όμως ένα τέτοιο βίντεο να έχει δημιουργηθεί, δείχνοντας κάτι που ήδη έχει επιτευχθεί πίσω από κλειστές πόρτες, με σκοπό να «ψαρέψει» αντιδράσεις σε παγκόσμια κλίμακα και ίσως ταυτόχρονα να περάσει στο υποσυνείδητο των ανθρώπων, πως κάτι τέτοιο σε λίγο καιρό θα ζει…ανάμεσά μας;

Τα σχόλια δικά σας.

(φώτο: Pexels)