Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαίνεσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς αποκαταστάθηκε μία παράδοση, για την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στο επίσημο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών στο Λευκό Οίκο, το βράδυ του Σαββάτου.
Μετά την ακύρωση του αναφερόμενου δείπνου για δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και το μποϊκοτάζ του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεδρίας του, η εκδήλωση επέστρεψε με γούστο, φιλοξενώντας σχόλια του κωμικού Τρέβορ Νόα.
Ο Μπάιντεν άρχισε την ομιλία του, αστειευόμενος για τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις, την ηλικία του, αλλά και την απέχθεια του Τραμπ για τα ΜΜΕ.
“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την παρουσία μου εδώ σήμερα το βράδυ, με τη μόνη ομάδα Αμερικανών που έχουν χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής από τα δικά μου,” αστειεύτηκε ο Μπάιντεν.
Τα σχόλια του πήραν έναν πιο σοβαρό χαρακτήρα, ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους για το κουράγιο τους, ενώ καλύπτουν την πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία, πριν κάνει μία έκκληση για εθνική ενότητα.
“Ένα δηλητήριο διατρέχει τη δημοκρατία μας…, με την παραπληροφόρηση να αυξάνεται μαζικά,” είπε ο Μπάιντεν. “Εσείς, ο ελεύθερος Τύπος, είστε πολύ περισσότερο σημαντικοί από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στον τελευταίο αιώνα. Πραγματικά το εννοώ αυτό.”
Δημοσιογράφοι, διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Κιμ Καρντάσιαν, αλλά και του κωμικού Πιτ Ντέιβιντσον παραβρέθηκαν στο δείπνο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε προβολή διαφανειών προς τιμήν των δύο πρώτων μαύρων γυναικών δημοσιογράφων που εντάχθηκαν στην Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αλλά και δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους κατά τους πρόσφατους μήνες καλύπτοντας τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία.
Μία πρόσφατη αύξηση των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην Ουάσινγκτον, ειδικότερα, ένα ξέσπασμα μολύνσεων σε ένα επίσημο δείπνο των δημοσιογράφων τον Απρίλιο, προκάλεσε μία υποβόσκουσα τάση προσοχής και στο επίσημο δείπνο του Λευκού Οίκου, αναφορικά με την τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας, κατά της πανδημίας. Οι διοργανωτές απαίτησαν από τον κάθε συμμετέχοντα να έχει κάνει διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό.
Ο Μπάιντεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να αστειευτεί με παρουσιαστές του τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Αρκετοί από αυτούς, έχουν εκφράσει σκεπτικισμό για τα εμβόλια στην διάρκεια των εκπομπών τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος, είπε ότι οι ίδιοι θα έπρεπε να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, ώστε να λάβουν μέρος στο δείπνο.
Ο Μπάιντεν από την πλευρά του, έλαβε μέτρα περαιτέρω προστασίας στη διάρκεια της εκδήλωσης, παραλείποντας το δείπνο και συμμετέχοντας μόνο στο πρόγραμμα των ομιλιών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να μην φοράει μάσκα στη διάρκεια της ομιλίας του.
Photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης