Μετρητά στις εφορίες Τέλος! 100 ευρώ και μόνο σε ανάγκη

credit cards
Τέλος οι πληρωμές με μετρητά στις εφορίες.

Εδώ και 4 χρόνια, για όσες οφειλές καταβάλλονταν ακόμη κατ’ εξαίρεσιν στις ΔΟΥ με φυσική παρουσία ίσχυε όριο πληρωμής με μετρητά έως τα 100 ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο, οι πληρωμές στο Ταμείο της ΔΟΥ γίνονταν δεκτές μόνο με κάρτες ή επιταγές.

Στο εξής όμως σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, οι πληρωμές για τις οφειλές προς το Δημόσιο από οποιαδήποτε αιτία, οι οποίες εξακολουθούν να εισπράττονται από τις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα, θα γίνονται μόνον με επιταγές ή με τη χρήση καρτών.

Το μέτρο εφαρμόζεται για την προστασία της δημόσιας Υγείας και λόγους ασφαλείας καθώς επίσης και την αποφυγή κόστους και κινδύνων από τη συγκέντρωση και διαχείριση χρημάτων σε φυσική μορφή στις ΔΟΥ.

Σύμφωνα με νέα απόφαση του διοικητού της ΑΑΔΕ κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, όλες οι πληρωμές οφειλών που, κατ’ εξαίρεσιν, εξακολουθούν να εισπράττονται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα, δεν θα γίνονται με μετρητά, αλλά μόνο με χρήση καρτών ή επιταγών.

Κατ’ εξαίρεσιν, υπό σπάνιες συνθήκες και μόνον σε απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών -ή ακόμη και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης- μπορεί να υπάρξει χαλάρωση του μέτρου.

Τότε και μόνον κατόπιν έγγραφης έγκρισης του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του Ελεγκτικού Κέντρου, θα επιτρέπεται η είσπραξη και με μετρητά, για ποσό καταβολής όμως που δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ το πολύ.

photo eurokinissi