• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μέτρα χούντας στην Ευρώπη! Πρόστιμο έως 60.000 € σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Μέτρα χούντας στην Ευρώπη! Πρόστιμο έως 60.000 € σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Καταστρατηγείται κάθε συνταγματικό δικαίωμα στην Ισπανία που κάνει την αρχή...

Πρόσφατα το κοινοβούλιο της Γαλικίας ενέκρινε τροποποίηση του νόμου για την Υγεία, η οποία επιβάλλει πρόστιμα έως 60.000 ευρώ σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ο πρόεδρος της «Xunta de Galicia», Alberto Núñez Feijóo, πέρασε μήνες υπερασπιζόμενος αυτόν τον κανονισμό ως «ο πρώτος νόμος πανδημίας στην Ισπανία», κάτι που για την αντιπολίτευση σημαίνει «περιορισμός των συνταγματικών δικαιωμάτων» με «μόνιμη κατάσταση ανησυχίας».

Η αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της περιφέρειας Alberto Nuñez Feijóo και υπόκειται σε έγκριση.

Τώρα που φαίνεται πως ο νόμος θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Γαλικίας, έγινε γνωστό πως η «αδικαιολόγητη» άρνηση κάποιου να κάνει το εμβόλιο θα αποτελεί πταίσμα και θα επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους 1.000 έως 3.000 ευρώ.

Εντούτοις, σε περιπτώσεις όπου η άρνηση του πολίτη ”ενδέχεται να ενέχει κίνδυνο ή πρόκληση σοβαρή βλάβη στην υγεία του πληθυσμού”, θα θεωρείται σοβαρό αδίκημα και η ποινή θα κυμαίνεται από 3.000 έως 60.000 ευρώ.

Το θέμα του χειρισμού των μαζικών εμβολιασμώνέχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε όλο τον κόσμο αλλά καμία χώρα δεν έχει προχωρήσει σε μια απόφαση που καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, κάτι που προχωρά τώρα στην Ισπανία

Επιπλέον, όπως συζητιέται στην Ευρώπη, όσοι έχουν κάνει όλες τις δόσεις των εμβολίων για την Covid-19 θα απολαμβάνουν κάποια ”προνόμια” (π.χ. η συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο ΕΕ περί πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια). 

φωτο twitter

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.