«Μετάβαση από έναν κόσμο σε έναν άλλον»! Η «υπερβόμβα» του Σβαμπ για την ζωή μας – ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός γαρ ουκ έστι

Και ενώ το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, όλο και περισσότερα βίντεο βλέπουν το φως την δημοσιότητα, όχι μόνο από την φετινή διοργάνωση αλλά και από προηγούμενες!

Φέτος επιβεβαιώθηκε πως ο πλανήτης ή τουλάχιστον ο δυτικός κόσμος θα αλλάξει πολιτικοοικονομικό σύστημα (ΕΔΩ τι ακριβώς θα συμβεί)!

Ήδη από το 2020, ο Κλάους Σβαμπ είχε δηλώσει:

«Νομίζω πως θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε το κοινωνικό συμβόλαιο ως μια έκφραση της μετάβασης από έναν κόσμο σε έναν άλλο κόσμο…

Όταν αναπολούμε το παρελθόν, ζούμε ακόμη στην εποχή, σε κάποιο βαθμό, της 1ης, της 2ης και της 3ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η ζωή μας ακόμη καθορίζεται από την παραγωγή και την κατανάλωση.

Αλλά αν εξετάσουμε την άνοδο, ας υποθέσουμε, τεχνολογιών οι οποίες θα διευκολύνουν την εργασία, οι οποίες θα αναλάβουν τον υπερβολικό φόρτο εργασίας -δεν θα μας αντικαταστήσουν (σ.σ. Στο τιμόνι που κρατάει)- νομίζω πως το αφήγημα κλειδί που θα ‘πρεπε να ‘χουμε είναι να προχωρήσουμε από μια κοινωνία η οποία είναι βασισμένη στην παραγωγή και την κατανάλωση σε μια κοινωνία βασισμένη στο ενδιαφέρον και στον καταμερισμό…».

Σημειώνεται πως στο φετινό Νταβός ανακοινώθηκε, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, πως υπάρχει προσπάθεια η οικοκτονία, δηλαδή οι «υπερβολικές» δραστηριότητες στην φύση, όπως… ψάρεμα, καλλιέργεια κτλ, που δεν λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον, να κηρυχθεί ως ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ!

Ο κόσμος αλλάζει…

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί