Μετατρέπουν σε “Έξυπνη πόλη” τον Βύρωνα… Ψηφιοποίηση σε όλα και Drones να επιτηρούν τις δασικές περιοχές

Μιλούν για "βιοκλιματική αναβάθμιση"...

Αναφέρεται ότι μπορεί να προχωρήσει ο δήμος Βύρωνα “στη γενικότερη αναβάθμισή του” και στη μετατροπή του σε μια «έξυπνη πόλη». Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δύο πολύ σημαντικών έργων, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το πρώτο έργο είναι ύψους 4.800.00 ευρώ και αφορά σε 13 υποέργα, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ο «έξυπνος» οδοφωτισμός, η πλήρης ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση όλων των δημοτών, τα επίγεια και εναέρια μέσα επιτήρησης των δασικών περιοχών με οχήματα 4×4, ντρόουνς κ.α.

260.000 ευρώ για εκπόνηση μελέτης που θα αλλάξει την πόλη – Προϋπολογισμός 9 εκατομ ευρώ για “συνολική ανάπλαση” – Βιοκλιματική αναβάθμιση

Το δεύτερο έργο είναι ύψους 260.000 ευρώ και αφορά στην εκπόνηση μελέτης, η οποία και θα δρομολογήσει τη μεγάλη ανάπλαση του κέντρου της πόλης. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο γενικότερος σχεδιασμός για τη συνολική ανάπλαση, που πέρα από το κέντρο περιλαμβάνει και την περιοχή της Μεταμόρφωσης και προβλέπει προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Θα στοχεύει στην αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση των περιοχών αυτών, θα περιλαμβάνει ακόμη την ανάπλαση των πλατειών Μαρτάκη, Σμύρνης (Ηρώο) και Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγίου Λαζάρου), την ενίσχυση πρασίνου, τις «πράσινες» διαδρομές, ποδηλατόδρομους, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.α.

«Ο Βύρωνας γίνεται έξυπνος και φιλικός σε κατοίκους κι επισκέπτες. Κινούμαστε αποφασιστικά με σχέδιο και πρόγραμμα για το αύριο του Βύρωνα και εξασφαλίζουμε τα χρήματα για να το πετύχουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί