• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετά την… απομάκρυνση του ταμείου!!! Μύλος με τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την… απομάκρυνση του ταμείου!!! Μύλος με τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ

«Έχουν συμφωνήσει οι χώρες» λέει η ΕΕ - Pfizer και BioNTech: Καμία απόδειξη ότι το εμβόλιο προστατεύει αν καθυστερήσει η δεύτερη δόση

Οι Βρυξέλλες δέχονται αυξημένη πίεση να δικαιολογήσουν το σχέδιο για την αγορά των εμβολίων για τον κορωνοϊό, καθώς τα κράτη μέλη διαμαρτύρονται για ελλείψεις δόσεων και την αργή διανομή τους, ενώ πολίτες έχουν μπει σε σκέψεις σε σχέση με τους πιθανούς κινδύνους, καθώς σε όλον τον πλανήτη παρουσιάζονται περίεργα περιστατικά.

Ο Μάρκους Σέντερ, ο ανώτερος αξιωματούχος της μεγαλύτερης περιοχής της Βαυαρίας στη Γερμανία λέει ότι η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγορά και την έγκριση του εμβολίου Pfizer / BioNTech δεν ήταν αρκετά καλή.

Ωστόσο, η ΕΕ υπερασπίστηκε τον εαυτό της, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιό της έχει εγκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο από όλα τα κράτη μέλη, οπότε μετά την απομάκρυνση του ταμείου…

«Θέλουμε εμβόλια από διαφορετικές εταιρείες που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες, ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βρούμε τα εμβόλια που θεωρούνται ασφαλή και αποτελεσματικά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η βασική φιλοσοφία μας ήταν πάντα ότι πρέπει να έχουμε αυτό το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επενδύσουμε αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη εταιρεία ή στην άλλη. Επενδύουμε σε πολλές διαφορετικές εταιρείες. Πρόκειται για μια προσέγγιση που υποστηρίχθηκε σαφώς στο υψηλότερο επίπεδο στα κράτη μέλη», είπε ο Στέφαν Ντε Κεερσμέκερ, εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Από την πλευρά τους όμως οι Pfizer και η BioNTech προειδοποίησαν ότι δεν διαθέτουν καμία απόδειξη ότι το εμβόλιό τους για τον κορωνοϊό λειτουργεί, αν η ενισχυτική δόση γίνει αργότερα από ότι στις κλινικές δοκιμές, αν υπάρξει καθυστέρηση δηλαδή, όπως καταγγέλλεται.

«Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν έχει αξιολογηθεί σε διαφορετικό χρονοδιάγραμμα για τις δόσεις, καθώς η πλειονότητα των συμμετεχόντων στις δοκιμές έκαναν τη δεύτερη δόση εντός του “παραθύρου” που προσδιορίζεται στο σχέδιο της μελέτης», αναφέρουν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.  

«Δεν υπάρχουν δεδομένα που να δείχνουν ότι μετά την πρώτη δόση η προστασία διατηρείται έπειτα από 21 ημέρες», ανέφεραν ακόμη οι δύο εταιρείες.

Με άλλα λόγια! Πιάσ’ το αυγό και κούρευτο!