• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετά τα μνημόνια έρχονται ως «οικολόγοι»: Αλλάξτε κουλτούρα κατανάλωσης, vid

Μετά τα μνημόνια έρχονται ως «οικολόγοι»: Αλλάξτε κουλτούρα κατανάλωσης, vid

Συνδέουν ακόμα και την ΑΟΖ στο Αιγαίο με την βιώσιμη ανάπτυξη

Το 90% των τουριστικών εγκαταστάσεων της χώρας μας που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα το 2050, όπως διατείνονται.

Τα προβλήματα θα… έρθουν, αν δεν αντιμετωπιστεί η υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, η οποία έχει βασιστεί στην δήθεν υπερθέρμανση που, εδώ και τόσα χρόνια, όπως λένε, θα οδηγήσει στο να βυθιστούν πόλεις, αλλά αυτό που βλέπουν οι κάτοικοι του κόσμου είναι πρωτόγνωροι χιονιάδες.

Πάνω στην θεωρία της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής, υπερθεμάτισε η Επικεφαλής του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία Mytilineos για την βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030..

Ανάλογη προειδοποίηση απηύθυνε στην ίδια εκδήλωση ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας την ανάγκη για προσαρμογή του τουριστικού κλάδου, διαχείριση των παράκτιων ζωνών και προστασία των παράκτιων κτιρίων.

«Στην Ελλάδα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι μακριά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου. Πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα κατανάλωσης, να ορίσουμε τους στόχους και να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να έχουμε αποτέλεσμα.

Πέρα από τις…. επιπτώσεις της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος συνολικά στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης τόνισε ότι επηρεάζει και το βασικό θέμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που είναι ο καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας.

«Η προοπτική της εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο αλλάζει, καθώς αλλάζουν οι προτεραιότητες. Το φυσικό εμπόδιο του καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών έχει χάσει την οικονομική σημασία του στο βαθμό που συνδέεται με τα λεπτά καύσιμα», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Στο 1.52.38 μιλά η Άννα Διαμαντοπούλου στο 1.08.10 ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

Θυμηθείτε τι εστί «βιώσιμη ανάπτυξη», την οποία συνδέουν ακόμα και με την ΑΟΖ:

photo unsplash