Ανάπτυξη Θερμικών Μικροδορυφόρων και Ραντάρ Μικροδορυφόρων, συνολικού προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ αποφάσισε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης!!!
Σε αυτή την κατεύθυνση προκήρυξε δύο ανοιχτούς δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς!
Έτσι, μετά τα drones που θα περιπολούν δάση και δρόμους της Ελλάδας, έρχονται και οι θερμικοί δορυφόροι, με επίσημη εξήγηση τις δυνατότητες της χώρας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μέσω ενός έργου που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Μικρών Δορυφόρων.
Γενικά οι θερμικοί δορυφόροι μετρούν τις θερμικές εκπομπές οποιασδήποτε δομής στον πλανήτη. Εντοπίζουν την παραμικρή αλλαγή θερμοκρασίας είτε πρόκειται για ανθρώπινη δραστηριότητα και προφανώς είτε πρόκειται για ανθρώπινη παρουσία!
Σε περίπτωση, για παράδειγμα που επιβληθούν ενεργειακοί περιορισμοί σε συγκεκριμένες περιοχές, οι θερμικοί δορυφόροι θα είναι σε θέση να ελέγχουν την όποια δραστηριότητα και σπατάλη ενέργειας! Θα επιβάλλονται έπειτα περιορισμοί;
Αυτό που μεταδίδεται για την ώρα είναι πως οι «θερμικοί Μικροδορυφόροι και οι Ραντάρ Μικροδορυφόροι θα συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στην παρακολούθηση, όσο και στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, πλημμυρών και άλλων φυσικών φαινομένων, καθώς θα παρέχουν πολλαπλές δορυφορικές λήψεις όλο το 24ωρο.
Μέσω της κατάλληλης χωρικής ανάλυσης και της δυνατότητας συνεχούς παρακολούθησης της ελληνικής επικράτειας θα ενισχύσουν την ικανότητα των αρμόδιων φορέων να σχεδιάζουν και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις, παρέχοντας πολύτιμα δεδομένα για την λήψη αποφάσεων και τον συντονισμό των επιχειρήσεων προετοιμασίας, διάσωσης και ανάκαμψης».
(…)
Οι συγκεκριμένοι Μικροδορυφόροι θα ενισχύσουν τις δυνατότητες παρατήρησης της Ελλάδας ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την ώρα της ημέρας, ενώ συγχρόνως θα επιτρέψουν την ακριβή παρακολούθηση και αντιμετώπιση πλημμυρών και άλλων φυσικών καταστροφών, συμβάλλοντας στην ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος».
Μένει να φανεί τι ακριβώς θα εφαρμοστεί στην πράξη σε βάθος χρόνου!
Δείτε ΕΔΩ πως η τεχνολογία μπορεί να παρακολουθεί την αλλαγή θερμοκρασίας και την σπατάλη ενέργειας ακόμα και σε μεμονωμένα κτίρια!
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με… ΟΠΕΚΕΠΕ ασχολείται ξανά ο Ανδρουλάκης – Τι είπε για την κυβέρνηση
- Tucker Carlson: Ο Ιησούς Χριστός ήρθε, είπε την αλήθεια και τον μίσησαν για αυτό, video
- Αγρίνιο: Στις 4 Οκτωβρίου, η 46η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ – 30 επιχειρήσεις και πάνω από 700 θέσεις εργασίας
- Τι δήλωσε η διεθνίστρια Αντζελίνα Τζολί: “Αγαπώ την χώρα μου αλλά αυτή τη στιγμή δεν την αναγνωρίζω”
- ΟΗΕ: Τι συναντήσεις θα έχει στη Νέα Υόρκη ο Γ. Γεραπετρίτης
- Μεσανατολικό: Η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία οργανώνουν σύνοδο για τη λύση των δύο κρατών
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη ανήλικου που οδηγούσε κλεμμένη μηχανή – Έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Έκτακτη σύσκεψη στην UEFA για τον αποκλεισμό των ομάδων του Ισραήλ
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ εφόσον εγκαταλείψουν την αξίωση για αποπυρηνικοποίηση
- Κοντογεώργης για Ελληνοτουρκικά: Υποχρέωσή μας είναι να δημιουργούμε συνθήκες αρμονικής συνύπαρξης
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ
