Μειώνουν την ελευθερία, μειώνουν και το ΦΩΣ! Σχέδιο ΣΟΚ της AMAZON για τον ΗΛΙΟ – Στηρίζει και ο Bill Gates, vid

Τι θέλουν να σχεδιάσουν...

Θέλουν να κατασκευάσουν υπολογιστικά μοντέλα για να δουν πώς μπορούν να διαχειριστούν και να περιορίσουν την ηλιακή ακτινοβολία!! Αυτό μήπως αποτελεί σχεδιασμό για μία μελλοντική παρέμβαση στην ατμόσφαιρα της γης;;; Με τι συνέπειες;;

Μπορεί στα σχέδια ενός δισεκατομμυριούχου να… ντιμάρει τον ήλιο να μοιάζουν με την πλοκή ενός διάσημου επεισοδίου των Simpsons, είναι όμως αυτό ακριβώς που σχεδιάζει να κάνει ο Τζεφ Μπέζος.

Ο επιχειρηματικός κολοσσός του, η Amazon, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Ενέργειας και τη ΜΚΟ γεωμηχανικής SilverLining πρόκειται να συνδράμουν στη δημιουργία μοντέλων που δείχνουν τι ακριβώς μπορεί να συμβεί αν καταφέρναμε να μπλοκάρουμε κάποιες από τις ακτίνες του ήλιου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δωρίζει τους πανίσχυρους επεξεργαστές της για να βοηθήσει στη δημιουργία 30 διαφορετικών προσομοιώσεων για το κλιματικό μέλλον της Γης.

Σε ένα από αυτά τα εικονικά μοντέλα, η ανθρωπότητα έχει εισαγάγει τεχνητά αερολύματα στην ατμόσφαιρα προκειμένου να μειώσουν τη φωτεινότητα του ήλιου – με στόχο να σταματήσει δραστικά την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το εγχείρημα στηρίζει και ο Bill Gates:

Σύννεφα στο… cloud

Τα κλιματικά μοντέλα συχνά προϋποθέτουν ακριβά υπερμηχανήματα. Εδώ έρχεται να συνδράμει η Amazon, επιτρέποντας στους κλιματικούς ερευνητές να χρησιμοποιήσουν το υπολογιστικό σύστημα cloud της εταιρείας.

«Το cloud computing έχει αρχίσει να φτάνει στο σημείο που θα μπορούσε να σκεφτεί την υποστήριξη εγχειρημάτων όπως αυτό», δήλωσε η Kelly Wanser, εκτελεστική διευθύντρια της SilverLining, στο Gizmodo. «Επομένως, έχεις αυτό το σημείο καμπής όπου η υποκείμενη τεχνολογία είναι αρκετά εξελιγμένη, και έτσι το ερώτημα είναι, μπορείς να το δεις όλο αυτό στην πράξη και να δεις εάν μπορείς να τρέξεις αυτό το υλικό στο cloud; Και μετά τι γίνεται αν το κάνεις;»

Yπάρχουν πολλά θετικά στο να δωρίζει πόρους η Amazon για αυτήν την προσπάθεια. Πρώτον, υπάρχει πολύ λίγη έρευνα που έχει γίνει σχετικά με τις πλήρεις επιπτώσεις της διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας – ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια μέθοδο ψύξης της Γης με τον περιορισμό του ηλιακού φωτός.

Αυτό που αναφέρουν είναι ότι λόγω “κλιματικής αλλαγής”, η τεχνική αυτή θα μπορούσε να είναι ένα “πολύτιμο εργαλείο (σ.σ. για ποιον;;).

Αυτό θα μπορούσε επίσης να καταλήξει να δημιουργήσει ένα φρικτό σύνολο προβλημάτων από μόνο του…

Ωστόσο, πείτε αλεύρι…

(Με πληροφορίες από cnn. gr / photo: unsplash)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί