Μειώνεται το IQ τω Αμερικανών – Δεν πειράζει αναφέρουν «ειδικοί»

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις των ΗΠΑ διαπιστώνει ότι το IQ των Αμερικανών πέφτει

Το IQ – ένας όρος που σημαίνει Intelligence Quotient – χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως τυπικό μέτρο της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, της ευφυΐας και των δεξιοτήτων λογικής και συλλογιστικής. Από το 1932 έως το 2012, οι βαθμολογίες IQ αυξάνονταν έως και πέντε βαθμούς ανά δεκαετία, ένα φαινόμενο γνωστό ως «Φαινόμενο Flynn».

Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern ανακάλυψαν ένα «αντίστροφο φαινόμενο Flynn» που χρονολογείται από το 2006. Η συγγραφέας της μελέτης Elizabeth Dworak και η ομάδα της εξέτασαν δεδομένα από σχεδόν 400.000 ανθρώπους που είχαν κάνει μια διαδικτυακή αξιολόγηση προσωπικότητας που ονομάζεται Αξιολόγηση Προσωπικότητας Συνθετικού Διαφράγματος (SAPA) . ) Έργο . Το τεστ παρέχει στους χρήστες πληροφορίες για 27 διαφορετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, ενώ υπάρχουν επίσης ενότητες που μετρούν την γνωστική ικανότητα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι βαθμολογίες που σχετίζονται με «λεκτικό συλλογισμό (λογική, λεξιλόγιο), συλλογισμό μήτρας (οπτική επίλυση προβλημάτων, αναλογίες) και σειρές γραμμάτων και αριθμών (υπολογιστικές/μαθηματικές)» μειώθηκαν από το 2006 έως το 2018, ενώ οι βαθμολογίες για την περιστροφή 3D ή ο χωρικός συλλογισμός αυξήθηκε. Αυτές οι αλλαγές ήταν συνεπείς ανεξάρτητα από το επίπεδο εκπαίδευσης, την ηλικία ή το φύλο.

Αλλά αυτό, σύμφωνα με «ειδικούς» δεν πειράζει!!! H Dworak τόνισε ότι η μείωση των βαθμολογιών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Αμερικανοί δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο ήταν οι παππούδες ή οι προπαππούδες τους.

«Δεν σημαίνει ότι η νοητική τους ικανότητα είναι χαμηλότερη ή μεγαλύτερη. Είναι απλώς μια διαφορά στις βαθμολογίες που ευνοούν παλαιότερα ή νεότερα δείγματα», είπε σε ένα δελτίο τύπου.

Όλα καλά λοιπόν…

freepik

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί