Μεγάλη Επανεκκίνηση και Big Brother στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Σχέδιο «θερμοστάτης»: «Θα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ όλες τις καταναλώσεις στο Δημόσιο»

Είναι που...«χτυπάμε» τον Πούτιν!

Κίνητρα για τους φορείς του δημόσιου τομέα που θα κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας ιδίως μέσω της χρήσης κλιματιστικών ανακοινώνουν ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Δημιουργούμε ένα ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας για το δημόσιο», ανακοίνωσε αρχικά ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας εξηγώντας ότι στόχος είναι άμεσα να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 10% ενώ μεσοπρόθεσμα ο στόχος είναι η μείωση κατά 30% μέχρι το 2030

«Θεσπίζουμε κίνητρα στους φορείς του δημοσίου» πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

«Έχουμε δρομολογήσει παρεμβάσεις με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα με το πρόγραμμα Ηλέκτρα ύψους 640 εκατ. ευρώ που στοχεύουν σε εξοικονόμηση ενέργειας 30% σε 2,5 εκατομμύρια τμ. κτηρίων του δημοσίου

Από την πλατφόρμα θα παρακολουθείται η κατανάλωση ενέργειας στα 212.000 ρολόγια του δημοσίου και εκεί θα καταγράφονται οι λογαριασμοί του ρεύματος», είπε ο παίρνοντας τον λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοινώνοντας ότι με ΚΥΑ θα οριστούν υπεύθυνοι δράσεων εξοικονόμησης ανα φορέα και υπουργείο που με τη σειρά τους θα ορίσουν υπευθύνους ανά κτήριο.

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε ότι θα υπάρξει και help desk για τη βοήθεια των φορέων όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Όσον αφορά τα μπόνους είπε ότι αυτά θα δίνονται στους φορείς ανάλογα με το αν θα πετυχαίνουν τους στόχους με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια όπως π.χ. φορέας που πέτυχε τον στόχο αλλά δεν συντήρησε τον κλιματισμό τότε θα πάρει λιγότερα χρήματα.

Η τελική απόφαση για το ποσό θα είναι αποτέλεσμα ενός τύπου. Οι Φορείς που δεν πέτυχαν τους στόχους και δεν εφάρμοσαν τα μέτρα θα πρέπει να κάνουν οικονομίες από αλλού στους προϋπολογισμούς τους».

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο που θα περιλαμβάνει ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών θα προβλέπει κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και συστάσεις για να λειτουργούν τα κλιματιστικά, ΑΥΣΤΗΡΩΣ, στους 26 με 27 βαθμούς.

Πώς θα λειτουργούν κλιματιστικά και συσκευές

  • Τα κλιματιστικά θα ρυθμιστούν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία (26-27 βαθμούς)
  • Οι εργαζόμενοι ανά 2-3 ώρες θα κλείνουν τα κλιματιστικά για 10 λεπτά και θα ανοίγουν τα παράθυρα.
  • Την ίδια ώρα, θα πρέπει να κλείνουν υπολογιστές, φώτα, κλιματιστικά όταν φεύγουν από το γραφείο.
  • Θα τοποθετηθούν, ακόμη, στόρια και κουρτίνες και προτείνεται να μένουν αεριζόμενοι οι χώροι τα βράδια, για να μειωθεί η ζέστη το καλοκαίρι.

(ΦΩΤΟ:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί