• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγάλη Επανεκκίνηση μέσα στην Αθήνα – Δείτε τι συμβαίνει σε μεγάλο Δήμο, ΦΩΤΟ

Μεγάλη Επανεκκίνηση μέσα στην Αθήνα – Δείτε τι συμβαίνει σε μεγάλο Δήμο, ΦΩΤΟ

Τι χρειάζονται αυτή την στιγμή οι πολίτες;;;

Σιγουριά για το μέλλον;;; Στήριξη της οικονομίας, η οποία καταρρέει;;;

Όχι φυσικά! Σύμφωνα με τον Δήμο Περιστερίου απαιτείται ενημέρωση για την «κλιματική αλλαγή».

Το Περιστέρι μαζί με άλλες πόλεις συμμετέχει, εδώ και αρκετά χρόνια, σε αυτό το «σπουδαίο», όπως χαρακτηρίζεται, ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται «Life Urban Proof». Συγκεκριμένα πρόκειται για τις πόλεις Στρόβολος και Λακατάμια της Κύπρου και την Ρέτζιο Εμίλια της Ιταλίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμα το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Βενετίας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ των ενεργειών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα ήταν και η τοποθέτηση 12 μετεωρολογικών σταθμών μέτρησης που παρείχαν πλούσιες πληροφορίες για την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή σε διάφορες περιοχές του Περιστερίου.

Στις παρακάτω εικόνες φέρεται να παρουσιάζεται η επικινδυνότητα πλημμυρών στην πόλη, τα επίπεδα της ανθρώπινης δυσφορίας από τους καύσωνες και τις υπερβάσεις των ορίων όζοντος μέσα στο Περιστέρι.

Σημεία επικινδυνότητας πλημμυρών
Ζώνη επικινδυνότητας πλημμύρας
Ανθρώπινη δυσφορία στους καύσωνες
Όρια συγκέντρωσης όζοντος

Στα πλαίσια του προγράμματος τοποθετήθηκε έξω από το Δημαρχείο Περιστερίου ηλεκτρονική πινακίδα με οθόνη που παρέχει χρήσιμες, όπως χαρακτηρίζονται, πληροφορίες για την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή και παράλληλα μηνύματα του Δήμου Περιστερίου για δράσεις και τήρηση των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας..

Στην οθόνη παρουσιάζονται επιπλέον, οι θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της πόλης ενώ στο μέλλον θα παρουσιάζονται ακόμα περισσότερες δράσεις για την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή.

Ακόμα ένα πρότζεκτ εν εξελίξει, καθώς η Ελλάδα οδηγείται με σπασμένα τα φρένα στην νέα εποχή της Μεγάλης Επανεκκίνησης, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.

Με πληροφορίες και ΦΩΤΟ από peristerinews. gr