Μέχρι και ο Φάουτσι λέει ότι οι Αμερικάνοι δεν θα υποχρεωθούν να βγάλουν διαβατήρια εμβολιασμού!

Που φτάσαμε..

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα επιβάλει τη χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού στους Αμερικανούς ταξιδιώτες, δήλωσε ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ», κορυφαίος επιδημιολόγος, δρ. Άντονι Φάουτσι.

Σε δηλώσεις του στο podcast του Politico, «Politico Dispatch», ο Άντονι Φάουτσι υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί δεν θα χρειαστεί να επιδείξουν «διαβατήρια εμβολιασμού» κατά της νόσου Covid ως πειστήριο ότι έχουν εμβολιαστεί.

Ο ίδιος πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι ορισμένες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορεί να έχουν την δική τους πολιτική σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά τoυ κορωνοϊού.

«Δεν λέω ότι θα έπρεπε ή ότι θα το έκαναν, αλλά λέω ότι θα μπορούσα να προβλέψω πώς μια ανεξάρτητη οντότητα θα μπορούσε να πει: “Λοιπόν, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί σας εκτός εάν ξέρουμε ότι έχετε εμβολιαστεί”. Αλλά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να δοθεί αναλογη εντολή», ξεκαθάρισε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος.

Κι όταν ρωτήθηκε πότε πιστεύει ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να βρεθούν σε ένα γεμάτο κινηματογράφο χωρίς μάσκες για να παρακολουθήσουν μια ταινία. «Νομίζω ότι θα είναι αργά το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα που θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

(Από protothema – φωτο: photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί