Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, πλάι σε σκίτσο του 47χρονου Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του κάτω από το γόνατο αστυνομικού, η Μισέλ Ομπάμα έγραψε: «Όπως πολλοί από εσάς, με πονάνε πολύ οι τελευταίες τραγωδίες. Είμαι εξουθενωμένη από ένα δράμα που δεν μοιάζει να παίρνει τέλος».
Όπως είπε, «τώρα είναι ο Τζορτζ, η Μπρεόνα και ο Αχμόντ. Πριν ήταν ο Έρικ, η Σάντρα και ο Μάικλ. Και συνεχίζει και συνεχίζει». Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, παρέμβαση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ είχε πραγματοποιήσει και ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Η φυλή και ο ρατσισμός είναι μια πραγματικότητα για όσο πολλούς από μας που μεγαλώνουμε μαθαίνοντας απλά να ζούμε με αυτόν» σημείωσε η Μισέλ Ομπάμα που τόνισε πως αν θέλει ο λαός της Αμερικής να ξεπεράσει τέτοια φαινόμενα, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει συνολικά.
«Μας αφορά όλους μας – Μαύρους, λευκούς, όλους – ανεξάρτητα πόσο καλοπροαίρετοι νομίζουμε πως είμαστε, να κάνουμε την τίμια, άβολη δουλειά ώστε να ξεριζώσουμε τον ρατσισμό» σημείωσε η Μισέλ Ομπάμα.
Μισέλ Ομπάμα: Να αφουγκραστούμε εκείνους οι ζωές των οποίων διαφέρουν
Η Μισέλ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς σε μια ενδοσκόπηση και εκτίμησε πως πρέπει όλοι μας «να αφουγκραστούμε εκείνους, των οποίων οι ζωές διαφέρουν από τις δικές μας». «Προσεύχομαι να έχουμε όλοι τη δύναμη για αυτή την πορεία, με τον ίδιο τρόπο που προσεύχομαι και για τις ψυχές και τις οικογένειας εκείνων που χάθηκαν από κοντά μας», είπε η Μισέλ Ομπάμα κλείνοντας την τοποθέτησή της.
(iefimerida – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η κινεζική πρεσβεία προτρέπει τους Κινέζους πολίτες στην Ντόχα να αποφεύγουν “τις αχρείαστες εξόδους”
- Μαφία της Κρήτης: Στη φυλακή τα δύο αδέλφια για το κύκλωμα εκβιασμών, μετά τις απολογίες τους
- Ο Λευκός Οίκος φέρεται να είχε ενημερωθεί για την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ εναντίον της Χαμάς
- Νέο λουτρό αίματος στη ΛΔ Κονγκό: Ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν πάνω από 50 αμάχους σε κηδεία
- Τεταμένο το κλίμα! Το Κατάρ αναφέρει πως «δεν θα ανεχθεί» την συμπεριφορά του Ισραήλ
- Σκληρή κριτική από Σδούκου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
- Ρώσοι στρατιώτες φορούν προστατευτικές στολές για να είναι «αόρατοι» στις θερμικές κάμερες, vid
- Αυτό ανακοίνωσε το γραφείο του Νετανιάχου για την επίθεση κατά της Χαμάς στο Κατάρ
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας επιτέθηκε στους οικείους του επειδή έφεραν παπά για ευχέλαιο στο σπίτι
- Eurobasket: Απολογήθηκε σε Έλληνες δημοσιογράφους ο προπονητής της Λιθουανίας, vid