Ρομποτόσκυλα θα επιτηρούν τη ΧΟΥΝΤΑ! Στη διάθεση του γαλλικού στρατού τα “Robodog” για «μάχη εντός των πόλεων» – ΒΙΝΤΕΟ

Σας φαίνονται σαν σκηνές ή σενάρια από ταινίες επιστημονικής φαντασίας; Κι όμως συμβαίνουν.

Λίγους μόλις μήνες πριν, το el.gr είχε αναδείξει το θέμα με τα ρομπότ-αστυνόμους που οι αρχές της Νέας Υόρκης θα χρησιμοποιούν στο εξής για να…«χτυπήσουν το έγκλημα»!

Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα που είχαμε αλιεύσει από τους New York Times, αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αστυνομία ενεργοποίησε το Digidog, έναν ρομποτικό σκύλο 30 κιλών με σταθερό βάδισμα, κάμερες και φώτα τοποθετημένα στο πλαίσιο του, και ένα αμφίδρομο σύστημα επικοινωνίας, που επιτρέπει στον αξιωματικό να κάνει ελιγμούς για να δει και να ακούσει τι συμβαίνει . Η αστυνομία είπε ότι το ρομπότ μπορεί να δει στο σκοτάδι και να αξιολογήσει πόσο ασφαλές είναι για τους αξιωματικούς να εισέλθουν σε ένα διαμέρισμα ή κτίριο όπου μπορεί να υπάρχει απειλή».

Τα ρομποτόσκυλα έφτασαν στην…Ευρώπη

Επειδή όμως οι κοινωνίες μας…προοδεύουν, το παράδειγμα της Νέας Υόρκης αλλά και των πειραμάτων που διεξάγει εδώ και χρόνια η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), φαίνεται πως γοήτευσε τους Γάλλους, σε τέτοιο σημείο που να θέλουν να εντάξουν τα ρομπότ-σκυλιά στο ενεργητικό των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Το «Robodog», το οποίο ο γαλλικός στρατός ονομάζει πλέον «Σποτ» , κόστισε 75.000 δολάρια στο γαλλικό κράτος, μία επένδυση που ωστόσο είναι σίγουρο ότι «θα βγάλει τα λεφτά της».

Αν και δεν έχει λάβει μέρος ακόμα σε κάποια επίσημη άσκηση ετοιμότητας του γαλλικού στρατού, εντούτοις το «Robodog» βρίσκεται στην στρατιωτική σχολή «Saint-Cyr», οι στρατιώτες της οποίας έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκπαιδευτούν στο πλάι του!

Το συγκεκριμένο ρομπότ της Boston Dynamics θυμίζουμε πως βγήκε στην παραγωγή το περασμένο καλοκαίρι και είναι το ίδιο μοντέλο (με κάποιες παραλλαγές) με εκείνο που έχει πλέον στη διάθεσή της η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Στα οφέλη του, σύμφωνα με τις γαλλικές Ε.Δ., εντάσσεται η αποστολή του σε περιοχές που έχουν μολυνθεί με ραδιενέργεια, καθώς επίσης και σε μάχες εντός του αστικού ιστού.

Κοινώς πάει οπουδήποτε κρίνεται πως η ανθρώπινη επέμβαση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Η αγορά περισσοτέρων του ενός από το γαλλικό κράτος μάλλον είναι θέμα χρόνου, αν δεν έχει ήδη γίνει.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί