Με πιέσεις ΗΠΑ σε έναν χρόνο έτοιμες οι βιομετρικές ταυτότητες

Η Ελλάδα μπαίνει «πανηγυρικά» στην εποχή του Μεγάλου Αδελφού με τις νέες ταυτότητες, οι οποίες, ως γνωστόν, θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενώ αργότερα ενδεχόμενα περιλαμβάνουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

Στόχος η χρήση τους να επεκταθεί στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Εδώ και καιρό υπάρχουν σφοδρές πιέσεις από τις ΗΠΑ, το άντρο της Νέας Τάξης, για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων, με την δικαιολογία πως πλαστογραφούνται εύκολα.

Αργότερα θα μας λένε και για τις καινούριες ότι κλέβονται ή παραβιάζονται και ως εκ τούτου θα πρέπει να πάρουμε ένα μικροτσίπ.

Για να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες θα πληρώσουμε 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει πως οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu